EU Bíróság: nincs több trükközés a méhgyilkos vegyszerekkel

2023. január 21.

Hírek

Az Európai Unió Bírósága (EUB) január 19-én döntésében  kimondta, hogy nem áll összhangban az uniós joggal az a hazánkban is korábban alkalmazott gyakorlat, hogy a cégek eseti szükséghelyzeti derogáció alapján gyártanak tiltott növényvédőszerekkel kezelt (csávázott) vetőmagokat. Ez az ítélet véget vet a tagállamok által a betiltott növényvédőszerekre adott derogációk közel felének.

Belgiumban mégis maradnak az atomerőművek a háború miatt

2022. március 23.

Hírek

Az Ukrajnában zajló véres háború és a koronavírus-járvány sok politikust alapvető dolgok újragondolására kényszerített Európa nyugati felén is. Belgiumban például olyan, eddig érinthetetlennek tartott szent tehenekhez nyúlt hozzá az elmúlt hetekben Alexander De Croo miniszterelnök kormánya, mint a nukleáris erőműveinek jövője és a munka törvénykönyve.

2025-ben leállhatnak a belga atomerőművek

2021. december 24.

Hírek

Belgium – ahol jelenleg mintegy 40 százalék a nukleáris energiatermelés részaránya az energiamixben – 2025-ig lekapcsolhatja az összes atomerőművi egységét. Erről már majdnem 20 éve egyszer már döntöttek, de most sem gondolják meg magukat.

Barcelona nagyot lépett

2020. január 5.

Hírek

Kitiltották a legszennyezőbb autókat Spanyolország és Belgium nagyobb városaiból. Barcelonában ezzel Európa egyik legnagyobb – 95 négyzetkilométeres – korlátozott gépjárműforgalmú övezete jött létre.