Isten veled Bubi?

2019. szeptember 5.

Hírek

Új működési modellt dolgoz ki a BKK a közbringarendszeréhez, a Bubihoz, amellyel komoly problémák vannak azon túl is, hogy százmilliós veszteséget termel évente. A rendszer indulása óta élő üzemeltetési szerződés novemberben lejár, már csak egy évre hosszabbítják meg a T-Systemsszel és a Csepellel.

Szeptemberben indul a párizsi agglomeráció e-bérbicikli hálózata

2019. március 14.

Hírek

Tízezer kerékpárral szeptemberben nyílik a Párizs környéki Ile-de-France régió elektromos bérbicikli-hálózata, amellyel a francia főváros és környékének 12 millió lakosát próbálják meg arra ösztönözni, hogy kerékpárral járjanak be a fővárosba dolgozni.

Budapest után Pozsony is elindítja a közbringarendszerét

2018. május 16.

Hírek

A budapesti tapasztalatokra építve a MOL szlovák leányvállalata 90 állomással és 750 okoskerékpárral elindítja kerékpármegosztó-szolgáltatását. A Slovnaft BAjk dokkolóállomásait május közepén Pozsony négy kerületében kezdik el kiépíteni és tesztelni.

Bécsi szigor a kölcsönbringáknak

2018. március 6.

Hírek

Bécs megelégelte, hogy szanaszét hevernek a kölcsönkerékpárok a városban és szigorú szabályozásra szánta el magát. A kölcsönzőcégeknek megadott határidőn belül el kell szállítaniuk a meghibásodott, vagy rossz helyen leállított kerékpárokat, különben akár 700 euró bírság is kiszabható rájuk.

Átadták a 100. MOL Bubi gyűjtőállomást

2016. november 3.

Hírek

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe. Az újabb mérföldkövet jelentő 100. gyűjtőállomást a III. kerületi Kolosy téren ünnepélyes keretek között ma adta át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Óbudán is terjeszkedik a két éves Bubi

2016. szeptember 10.

Hírek

Szeptemberben hat belső-óbudai helyszínen lesz gyűjtőállomása a fővárosi közbringarendszernek, a BKK ígérete szerint jövőre a Flórián tér – Vörösvári út környéke is le lesz fedve.

MOL Bubi adatelemző verseny meghirdetése

2015. szeptember 21.

Helyszín: Móricz Zsigmond körtér, MOL Bubi gyűjtőállomás

Sajtótájékoztatók

Az Európai Mobilitási Hét szakmai programjának részeként a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. és az MTA SZTAKI „Big Data – Lendület Kutatócsoport” közös sajtótájékoztatót tart a MOL Bubi közbringarendszer használati adatainak elemzése kapcsán.

Buli BuBi

2014. november 13.

Hírek

A péntek este a legforgalmasabb időszak, de hétköznap sem teljesít rosszul a BuBi. A bérbringa rendszert a csúszásokból adódó kötbérből bejövő 180 millióból jövőre fejlesztik.

Elindult a HeBi – a BuBi viszont csúszik

2014. május 28.

Hírek

Az utóbbi napokban egyre többen kezdték firtatni, hogy mi is van a két hónapja csúszó BuBival. Ezt látva a BKK kiadatott egy közleményt a T-systemsszel, hogy túl komplex a rendszer, kevés az erőforrás. Nem úgy Hévízen, ahol már lehet közösségi bringát tekerni. Győr is megirigyelte a közösségi bringarendszert