Újabb részletek a vármegye- és az országbérletekről

2023. február 26.

Hírek

Május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. Az eddig felmerült leggyakoribb kérdések tisztázása céljából adott ki közleményt a MÁV a májustól érvényes új bérlettípusokkal kapcsolatban.

Jön a vármegyei és országbérlet: havi 9450, ill. 18.900 forintért

2023. február 18.

Hírek

Mai miniszterelnöki évértékelő beszédben elhangzott egyik legkonkrétabb ígéret a vármegyei tömegközlekedési bérletek és az úgynevezett országbérlet bevezetése. Orbán Viktor azt mondta, a két új bérletet május elsejétől fogják bevezetni.

Jön a németek olcsó bérlete – 49 euróért utazhatnak

2023. február 3.

Hírek

Ismét kedvezményes bérletet vezetnek be a helyi és a térségi közösségi közlekedésben Németországban. Az általános drágulás hatásainak ellensúlyozására a kormány szerdán elfogadott törvényjavaslata szerint a havi bérlet 49 euróba kerül majd – ez nagyjából havi húszezer forintos kiadásnak felel meg.

Filléres bérlettel népszerűsítik a német tömegközlekedést

2022. május 22.

Hírek

A német törvényhozás felsőháza véglegesen jóváhagyta azt a 2,5 milliárd eurós tervet, amely szerint a nyárra 9 eurós országos havi tömegközlekedési lehetőséget kínálnának. A Bundesrat jóváhagyta, így a háromhavi támogatott bérlet június 1-jétől lép életbe.

Bécs az olcsó tömegközlekedéssel is zöldít

2019. február 24.

Hírek

Az elmúlt évben összesen 965,9 millió utast szállítottak a bécsi buszok, villamosok és metrók, az éves bérlettel rendelkezők száma pedig egy év alatt 40 ezerrel nőtt. Vagyis már 822 ezren használják napi 1 euróért az osztrák főváros tömegközlekedési eszközeit.