Egy öreg és egy fiatal mentett parlagi sas térhetett vissza a vadonba!

2019. november 8.

Hírek

Természetvédelmi együttműködés eredményeként két olyan fokozottan védett parlagi sast engedtünk szabadon a felépülésüket követően, amely európai állományának kétharmada Magyarországon fészkel. Korábban mindkét madarat legyengülve, röpképtelen állapotban találták.

Turisztikai látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál

2018. november 30.

Hírek

A Kis-Balaton a hazai természetvédelem emblematikus helye, ahol egy teljesen formabontó, mégis tájba illő, külső energiaforrást nem igénylő látogatóközpont kivitelezése kezdődik meg, földtakarással és növényekkel a tetején, napelem-parkkal, talajszondás fűtési rendszerrel – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a létesítmény tegnapi alapkőletételén Fenékpusztán.

Új turisztikai látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál

2017. február 3.

Hírek

Csaknem egymilliárd forintból, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság eddigi legnagyobb beruházásaként épül látogatóközpont a Kis-Balatonnál, Fenékpusztán, ahol felújítják Fekete István emlékhelyét is.

Levendula Ház oktatási, ismertterjesztési programjai

2011. július 19. - 2011. október 31.

Helyszín: Tihany

Programok

A Levendula Ház látogatóközpont a térség ökoturisztikai centruma, a szerveződő Bakony-Balaton Geopark keleti kapuja. A komplexum állandó kiállításának egyik fő célja, hogy felkeltse az érdeklődést a természeti értékek helyszíni, terepi megismerésére is. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei oktatási programok, túravezetések során, a Levendula Ház oktatótermében, és az onnan kiinduló túraútvonalak bejárásával ismertetik meg az… Tovább »

Gazdálkodás és természetvédelem hévízi természetvédelmi területeken

2011. június 01.

Helyszín: Hévízgyógyfürdő és Szentandrás Reumakórház

Programok

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár minden érdeklődőt a PaNaNet projekt keretében  2011. június 1-én (szerdán) 18.00 órakor kezdődő előadásra. Cím:  Hévízgyógyfürdő és Szentandrás Reumakórház Nonprofit Kft. Kultúrterme (Hévíz, Dr. Schulhof V. stny. 1.) Téma: Gazdálkodás és természetvédelem hévízi természetvédelmi területeken. Előadó: Csiszár Viktor (BfNPI, természetvédelmi őr) Kérjük, hogy részvételi szándékát 2011. május 30-ig jelezni… Tovább »

Pannon Csillagda alapkőletétele

2011. május 11.

Helyszín: Bakonybél, Szt. Gellért tér 9.

Sajtótájékoztatók

Pannon Csillagda Látogatóközpont kialakítása Bakonybélben