Egyre féltettebb tárgy lesz a kerékpár

2020. szeptember 18.

Hírek

A felnőtt lakosság ötöde felfedezte a kerékpározás előnyeit a koronavírus első, tavaszi hulláma idején. A honi „biciklihelyzet” feltérképezését segíti a Groupama Biztosító legfrissebb reprezentatív felmérése, melyből az is kiderül, hogy bár félelem vagy szükség szülte a használatot, sokan rajta maradnak továbbra is a „szeren”.

Adómentes céges bicikli a német munkavállalóknak

2018. december 21.

Hírek

A német parlament által ősszel jóváhagyott új pénzügyi szabályozás megteszi az első lépéseket a közlekedés és ingázás adórendszerének fenntarthatóbb kialakítása felé. Mostanáig, a munkavállalóknak biztosított magánhasználatú vállalati autók és kerékpárok egy adókalapba tartoztak. Az új szabályozás szerint az eddigi adóértékek vonatkoznak a hagyományos üzemanyagú gépjárművekre, 50%-os adókedvezmény az elektromos autókra és teljes adómentesség a biciklikre.

Évi 1 millió bringa Gyöngyösről

2018. július 6.

Hírek

Bicikligyártásban még a franciákat és a hollandokat is megelőzhetjük, ha beindul a Giant gyöngyösi gyára – így a 4. legnagyobb európai gyártók leszünk a G7 szerint.

Budapest után Pozsony is elindítja a közbringarendszerét

2018. május 16.

Hírek

A budapesti tapasztalatokra építve a MOL szlovák leányvállalata 90 állomással és 750 okoskerékpárral elindítja kerékpármegosztó-szolgáltatását. A Slovnaft BAjk dokkolóállomásait május közepén Pozsony négy kerületében kezdik el kiépíteni és tesztelni.

Élhető Budapest helyett folyamatos szmogriadó?

2015. december 13.

Hírek

2017-ben lehet legkorábban dugódíj, KRESZ-vizsga kellene a kerékpárosoknak, és leállítják a 4-es metróval párhuzamosan futó felszíni járatokat – ilyen bejelentéseket tett Tarlós István tegnapelőtt. A Magyar Kerékpárosklub szerint a főpolgármester – tömegközlekedés és kerékpározás visszaszorítását célzó – tervei nélkülözik a szakmaiságot, szembemennek Budapest érdekeivel és hibás “adatokból” levont rossz következtetésekre alapulnak.

Egyéves a MOL Bubi közbringarendszer

2015. szeptember 9.

Hírek

Tegnap ünnepelte egy éves működését a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi, melynek sikere a várakozásokat is felülmúlta. A népszerű zöld bringákra már az indulás első hónapjában majdnem 4000-en váltottak bérletet, és ez a szám azóta is növekszik.

Pörögnek a közösségi kerékpár-szolgáltatók

2015. május 31.

Hírek

Egy friss elemzése szerint a közösségi kerékpár-szolgáltatók dinamikusan növekednek, évi 20 százalékkal. Jelenleg mintegy 600 közösségi kerékpár-szolgáltató működik a világ különböző pontjain, több mint 640 000 kerékpárral, és 1,3 milliárd eurót meghaladó piaci volumennel.

A sisak legyen veled!

2015. május 20.

Hírek

A sötét erők nagyurával kampányolnak Németországban a bukósisakos kerékpározásért: “A sisak legyen veled!” – üzeni Darth Vader a bicikliseknek.

Megtekertek a környezetvédelmi díjért

2015. május 19.

Hírek

Idén a Hajtás Pajtás vezetői, Tóth Zoltán és Géresi László tulajdonosok, Kürti Gábor pénzügyi vezető és Sinka Károly munkaügyi vezető kapták a Radó Dezső Díjat amit három éve alapított a Levegő Munkacsoport és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja.