Adómentes céges bicikli a német munkavállalóknak

2018. december 21.

Hírek

A német parlament által ősszel jóváhagyott új pénzügyi szabályozás megteszi az első lépéseket a közlekedés és ingázás adórendszerének fenntarthatóbb kialakítása felé. Mostanáig, a munkavállalóknak biztosított magánhasználatú vállalati autók és kerékpárok egy adókalapba tartoztak. Az új szabályozás szerint az eddigi adóértékek vonatkoznak a hagyományos üzemanyagú gépjárművekre, 50%-os adókedvezmény az elektromos autókra és teljes adómentesség a biciklikre.

Évi 1 millió bringa Gyöngyösről

2018. július 6.

Hírek

Bicikligyártásban még a franciákat és a hollandokat is megelőzhetjük, ha beindul a Giant gyöngyösi gyára – így a 4. legnagyobb európai gyártók leszünk a G7 szerint.

Budapest után Pozsony is elindítja a közbringarendszerét

2018. május 16.

Hírek

A budapesti tapasztalatokra építve a MOL szlovák leányvállalata 90 állomással és 750 okoskerékpárral elindítja kerékpármegosztó-szolgáltatását. A Slovnaft BAjk dokkolóállomásait május közepén Pozsony négy kerületében kezdik el kiépíteni és tesztelni.

Élhető Budapest helyett folyamatos szmogriadó?

2015. december 13.

Hírek

2017-ben lehet legkorábban dugódíj, KRESZ-vizsga kellene a kerékpárosoknak, és leállítják a 4-es metróval párhuzamosan futó felszíni járatokat – ilyen bejelentéseket tett Tarlós István tegnapelőtt. A Magyar Kerékpárosklub szerint a főpolgármester – tömegközlekedés és kerékpározás visszaszorítását célzó – tervei nélkülözik a szakmaiságot, szembemennek Budapest érdekeivel és hibás “adatokból” levont rossz következtetésekre alapulnak.

Egyéves a MOL Bubi közbringarendszer

2015. szeptember 9.

Hírek

Tegnap ünnepelte egy éves működését a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi, melynek sikere a várakozásokat is felülmúlta. A népszerű zöld bringákra már az indulás első hónapjában majdnem 4000-en váltottak bérletet, és ez a szám azóta is növekszik.

Pörögnek a közösségi kerékpár-szolgáltatók

2015. május 31.

Hírek

Egy friss elemzése szerint a közösségi kerékpár-szolgáltatók dinamikusan növekednek, évi 20 százalékkal. Jelenleg mintegy 600 közösségi kerékpár-szolgáltató működik a világ különböző pontjain, több mint 640 000 kerékpárral, és 1,3 milliárd eurót meghaladó piaci volumennel.

A sisak legyen veled!

2015. május 20.

Hírek

A sötét erők nagyurával kampányolnak Németországban a bukósisakos kerékpározásért: “A sisak legyen veled!” – üzeni Darth Vader a bicikliseknek.

Megtekertek a környezetvédelmi díjért

2015. május 19.

Hírek

Idén a Hajtás Pajtás vezetői, Tóth Zoltán és Géresi László tulajdonosok, Kürti Gábor pénzügyi vezető és Sinka Károly munkaügyi vezető kapták a Radó Dezső Díjat amit három éve alapított a Levegő Munkacsoport és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja.

Bővül a Bubi

2015. május 9.

Hírek

Elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózatának bővítését: tavasszal összesen 22 új dokkoló állomást helyeznek el Budapesten.

Parkolóház bicikliknek – na nem nálunk

2015. március 1.

Hírek

Stockholm legújabb parkolóházában egy darab autót sem lehet majd találni, mivel csak biciklinek épült. Az egész épületet maximum 700 kerékpárra tervezték és alakították ki egy forgalmas vasútállomás mellett. Több mint garázs, sokkal inkább közösségi tér.