Megszűnhet a kerékpárút kötelező használata a bicikliseknek

2021. április 7.

Hírek

Feloldandó konfliktus, hogy a versenykerékpárosok hol kerékpározzanak: az út szélén vagy egy olyan kerékpárúton, ami a baleseti statisztikák szerint veszélyesebb, mintha az út szélén bicikliznének. Az új KRESZ-módosítás többek között az elektromos rollerek és kerékpárok megjelenésére is reagálna.

Ideiglenes kerékpársávok segítik a fővárosi közlekedést járvány idején

2020. április 5.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávok kialakításáról döntött. Ezzel a lépéssel a fővárosiak munkába járását és a biztonságos közlekedést kívánják segíteni a koronavírus-járvány idején. A BKK és a Budapest Közút szakemberei a terveket elkészítették, a kivitelezés már a napokban elindulhat.

17 kilométer bicikliút = 6 hektár erdőirtás

2019. július 24.

Hírek

Elkezdődtek a Sándorfalvától Ópusztaszerig tartó, 17,6 ki­­­lométeres kerékpárút kivite­lezési munkálatai. Sándorfalva egyes szakaszain erdőnek nem minősülő védett és Natura 2000-es területeket is érint a beruházás. Itt a természetvédelmi hatóság járult hozzá az irtáshoz.

A bécsi biciklisek negyede télen is teker

2018. december 24.

Hírek

Mivel a bécsi biciklisek negyede hóban, fagyban is ragaszkodik a kerékpárjához, az osztrák főváros köztisztasági vállalata mintegy 300 kilométernyi kerékpárutat kiemelten kezel a hideg évszakban. Akárcsak a főutakat, hóeséskor ezeket is folyamatosan takarítják, síkosság-mentesítik.

Sok átalakítás vár a balatoni bringakörútra

2018. augusztus 20.

Hírek

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése, amelynek eredményét 2021-től szinte minden érintett településen érezhetik majd a bringások – legalább is az ígéretek szerint.

A bécsiek már többet gyalogolnak, mint amennyit autóznak

2018. július 12.

Hírek

Egy friss tanulmány szerint az osztrák főváros lakói már több utat tesznek meg gyalog, mint autóval. A legtöbbet a 29 év alattiak és az egyetemisták gyalogolnak. A megkérdezettek háromnegyede biztonságban érzi magát, de több padot és a zebráknál hosszabb zöld jelzést szeretne.

Kiemeltté tett a kormány 4 új kerékpárutat

2017. március 29.

Hírek

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánított a kormány négy kerékpárutat. Ugyanezeket januárban már egy határozatban be is árazta a kormány.

A biciklizés nyereségesebb a gazdaságnak, mint az autózás

2017. március 16.

Hírek

Koppenhága 2016-ban érte el azt, amit Amszterdam 20 évvel korábban: több a bicikli van az utcáin, mint az autó. Minden egyes biciklivel megtett kilométer profitot hoz a nemzetgazdaságnak, az autózás viszont veszteséget.

Újabb pofon a városligeti bringázásnak

2016. december 22.

Hírek

Új fordulatot vett a városligeti építkezések és a park átalakításának tervezése. Bár a Magyar Kerékpárosklub nyár elején ígéretet kapott a Városliget Zrt-től, hogy nem vágják el a Budapest egyik fő kerékpáros ütőerének számító Olof Palme sétányt, most egy picivel hosszabb, viszont keskenyebb és kevésbé élvezetes alternatív útvonalat kínáltak fel helyette. Emellett egyre nagyobb autóforgalom generálása… Tovább »

A bringaszállítóknak szürke lesz a 3. rendszáma

2016. október 8.

Hírek

Több kerékpáros előterjesztés is a kormány elé kerül hamarosan, közölte Révész Máriusz “kerékpárügyi” kormánybiztos. PL. szürke rendszámot kaphatnak januártól azok a járművek, amelyek vonóhorgon szállítanak kerékpárt.