A homo sapiens elveszti monopóliumát: Jogot az állatoknak!

2018. szeptember 27.

Hírek

Az emberi lények mindig is felemás kapcsolatokat tartottak fenn az állatokkal, amint azt a középkori disznók elleni perek vagy a hol istenített, hol babonásan félt macskák tanúsítják. Évszázadokon keresztül általánosan elfogadott volt az emberek más élőlények feletti felsőbbrendűsége, amit ma már megkérdőjeleznek.

Tilos lesz megölni a bikákat a viadalokon a Baleár-szigeteken

2017. július 28.

Hírek

Nem fogják többé megsebesíteni és megölni a bikákat a viadalokon a Baleár-szigeteken egy most elfogadott új helyi jogszabály szerint. A bikaviadalokról és az állatok védelméről szóló törvény lényegében megtiltja, hogy az állatoknak fájdalmat, szenvedést okozzanak, ellenkező esetben akár 100 ezer eurós (30 millió forintos) büntetést is kiszabhatnak a vétkesre a bíróságok.

A bikaviadalok ellen tüntettek Madridban

2017. május 15.

Hírek

Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.

Betiltották a brutális állatkínzást

2016. május 23.

Hírek

Kasztília és Leon spanyol tartomány törvényben tiltotta meg, hogy megöljék a bikákat a viadalokon kívüli egyéb hagyományos rendezvényeken, így például a Toro de la Vega elnevezésű, több száz évre visszanyúló eseményen, amelyet egyfajta, a bikával folytatott lovagi tornaként szoktak emlegetni.

Bardot, Belmondo és Delon a bikaviadalok ellen

2012. szeptember 22.

Hírek

Nem alkotmányellenes a bikaviadalok szervezése Franciaország egyes régióiban – ezt mondta ki tegnap a francia alkotmánytanács. A parlament által elfogadott törvények alkotmányosságát ellenőrző intézménytől a bikaviadalok betiltását – az egyenlő bánásmód nevében – szorgalmazó civil egyesületek kértek állásfoglalást.

Vége a barcelónai bikaviadaloknak

2011. szeptember 26.

Hírek

Katalónia tegnap búcsút vett az ősi hagyománytól: az utolsó bikaviadalt tartották a barcelonai arénában.