BioBlitz-cel a beépítettlenségért

2019. június 29.

Hírek

Magyarországon két helyszínen zajlanak éves rendszerességgel BioBlitz rendezvények 2017 óta: Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretein belül, és Zalaegerszegen. Az ötödik hazai BioBlitz rendezvény után és a hatodik megtartása előtt szántunk néhány sort az esemény újbóli bemutatására.

BioBlitz az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon

2019. május 25. - 2019. május 26.

Helyszín: Gödöllő

Programok

Tarts velünk május 25-én reggel 9-től 26-a vasárnap reggel 9-ig a biológiai változatosság legszínesebb kavalkádján! A BioBlitz egy külföldön már nagy népszerűségnek örvendő eseménysorozat, melynek elsődleges célja a természetvédelmi szemléletformálás szórakoztató módon. Ez egy 24 órás fajleltár laikusokkal és szakemberekkel közösen végezve. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a városi területek is komoly természetvédelmi értékekkel… Tovább »

Vadonleltár a betondzsungel közepén

2018. június 28.

Hírek

A Pangea Egyesület a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvánnyal közösen tavaly megszervezte az ország első klasszikus városi BioBlitz rendezvényét, amely nagy sikert aratott a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretein belül. Nemrég lezárult a második gödöllői BioBlitz.

BioBlitz: 24 órás fajleltározás laikusokkal

2017. május 30.

Hírek

A Pangea Természetvédelmi Egyesület és a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány BioBlitz rendezvényt szervezett Gödöllőn a 3. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. A 24 órás fajleltározás alatt a gödöllői városi parkból több mint 300 fajt határoztak meg a szakemberek a lakosok bevonásával. A BioBlitz rácsodálkozás és ráébresztés is egyszerre. De hogyan?

Magyarok a brit biológiai rohamban

2011. október 2.

Hírek

Amatőr és profi (köztük magyar) biológusok 24 óra alatt minden elérhető fajt igyekeznek meghatározni a hétvégén a Plymouth varosával szembeni félsziget csücskén, a Mount Edgcumbe tengerparton, és a hozzá kapcsolódó népparkban.