Új lendületet kap a hazai ökoforradalom

2021. szeptember 19.

Hírek

Új, az ökológiai termesztést támogató forrásokat jelentett be szeptember 17-én Nagy István agrárminiszter Rábcakapin. A tárcavezető szerint a kormányzat nagy erőkkel kiáll az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővítése mellett. A tájékoztatón Roszík Péter, a Biokontroll vezetője elmondta, hogy minden kapacitás rendelkezésre áll a növekedéshez, és a biotermelés nemcsak egy fenntartható gazdálkodási forma, de jelen pillanatban… Tovább »

Mobilunkkal ellenőrizhetnénk élelmiszereinket, ha…

2014. március 26.

Hírek

Sokszor nem tudjuk pontosan, hogy mit eszünk. Bár a csomagoláson sok információ van, ezek sokszor nem elég alaposak, és nehezen is olvashatóak. Jóval megelőz minden érvényben lévő élelmiszerbiztonsági előírást egy hazai modell, amellyel bárki nyomon követheti egy élelmiszer teljes életútját. Elterjedését viszont lassítja, hogy a szinte kikezdhetetlen ellenőrzés erős lobbiérdekeket sérthet.

Cél a biogazdálkodás növelése

2011. május 31.

Hírek

Az ökológiai gazdálkodásba bevont terület jelentős növelésére törekszik a kormány, az évtized végén a jelenlegi 120 ezer helyett már 350 ezer hektáron termelhetnek egészséges, biztonságos és szermaradvány-mentes élelmiszert a gazdák.