Hamar népszerűek lettek Budapest új kerékpársávjai

2020. június 7.

Hírek

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat. Az elmúlt időszak forgalmi adatai szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala.

Újabb biciklis fejlesztések Budapesten: kerékpársáv létesül a Nagykörúton

2020. április 26.

Hírek

A járványügyi helyzethez kapcsolódóan megvalósítható kerékpárosbarát intézkedéssorozat következő lépéseként Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton épül ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. A mindkét irányú útpályán felfestett kerékpársáv miatt a körút az autók számára átmenetileg egysávos lesz, a jelentősen visszaesett közúti forgalom miatt azonban nem számítunk érdemi közúti… Tovább »

Hogyan használjuk a közösségi közlekedést járvány idején?

2020. március 13.

Hírek

A koronavírus-járvány idején kiemelten fontos, hogy betartsunk néhány hétköznapinak tűnő tanácsot. A Budapesti Közlekedési Központ összefoglalta a Főpolgármesteri Hivatal, az Egészségügyi Világszervezet, valamint saját javaslatait. A BKK a fővárosban közlekedőket is arra kéri, hogy figyeljenek oda saját és utastársaik egészségére.

BKK Zrt. sajtótájékoztató

2020. március 10.

Helyszín: Budapest, Szent Gellért téri M4-es metróállomás, peronszint.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk a BKK Zrt. sajtótájékoztatójára, amelyen beszámolunk az M2-es és az M4-es metró meghosszabbított éjszakai üzeméről. Az eseményen szó esik majd arról is, hogy mivel készül a BKK március 15-én a járművein.

Aranyárú rigó – 16 milliárdot dobott ki Tarlós alatt a főváros a semmire

2020. február 5.

Hírek

16 milliárdba kerülhet a semmi, ami az e-jegyrendszerből lett. Azért van, aki jól járt az üzlettel, a Népszava összesítése szerint az üzleten dolgozó szakértők eddig 906, az ügyvédek 215 millió forintot szedtek be. Jogi szakértők szerint kevés az esély arra, hogy a BKK bármit is visszaszerezzen abból, amit ezidáig elköltött a nem is üzemelő e-jegy-rendszer… Tovább »

Varga Ivett a BKK új vezérigazgatója

2020. január 24.

Hírek

A Budapest történetében először női vezetője lett egy fővárosi közlekedési cégnek. A BKK vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot Varga Ivett BKK eddigi stratégiai és innovációs igazgatója nyerte meg.

Hogyan kezelhető Budapest és az agglomeráció közlekedési káosza?

2020. január 17.

Hírek

Az elmúlt hetekben pályázaton kereste a Budapesti Közlekedési Központ új vezetőjét a főpolgármester. Budapest közlekedési problémái azonban sokkal súlyosabbak annál, minthogy az elmúlt években végletesen legyengült BKK élén csupán egy vezetőváltás elegendő volna. Vitézy Dávid írása.