A héten akár leállhat a budapesti tömegközlekedés

2021. november 23.

Hírek

Bliccelnie a kormánynak sem lehet, a budapesti városvezetés az eddigieknél hathatósabban szeretné ezt megüzenni Orbán Viktor kabinetjének. A fővárosi önkormányzat hónapok óta hiába várja a költségvetési törvényben szereplő 12 milliárd forintos normatívát, amelyet az állam ad Budapest közösségi közlekedésének működtetésére.

Újszerű megállónévtáblák segítik az utasokat Budapesten

2021. november 16.

Hírek

Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a BKK. Az újításnak köszönhetően a kód beolvasása lehetővé teszi, hogy az utazástervező applikáció azonnal megjelenjen a felhasználó mobilkészülékén, így biztosítva a könnyebb és gyorsabb utazást.

48 járművel bővülhet a fővárosi trolibuszállomány

2021. október 24.

Hírek

Korszerű trolibuszokkal gazdagodhat a fővárosi járműpark annak köszönhetően, hogy a Budapesti Közlekedési Központ élne az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris–Škoda gyártóval kötött szerződése alapján megrendelné a fennmaradó 48 járművet. A korszerű új csuklós és szóló trolik növelhetik a Budapesten utazók komfortérzetét.

Váltson közösségi közlekedésre!

2021. szeptember 20.

Hírek

Akár 45 percet is nyerhetnek hétköznapi utazásaikkor azok, akik az autó helyett a közösségi közlekedést választják Budapesten. A bérletárak 8 éve nem emelkedtek, így egy fél tank benzin árából egy hónapig vehetik igénybe a BKK szolgáltatásait. A 14 éven aluliak számára pedig ingyenes a budapesti közösségi közlekedés.

Blaha Lujza tér: 15 fát kivágnak, de 80 újat ültetnek

2021. szeptember 4.

Hírek

A BKK legújabb közleménye szerint a terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása, a teret egy ligetes, fás találkozóhellyé alakítják át. A megújuló térre összesen 80 új fát ültetnek, így az összhatásában jelentősen zöldebb lesz.

Így is bünteti törvénytelenül az ellenzéki fővárost Orbán

2021. augusztus 17.

Hírek

A kormány idén még egyetlen fillért sem adott Budapestnek a közösségi közlekedés normatívájából. A 12 milliárdos célzott támogatás benne van a 2021-es és a 2022-es költségvetési törvényben is, a kabinet tehát azzal, hogy nem fizet, nem hajtja végre az Országgyűlés által elfogadott törvényt.

Mindenkinek megéri az új MOL Bubi

2021. május 7.

Hírek

Megfizethető díjak, megszűnő kaució, rugalmas, perc alapú számlázás – íme, néhány példa a MOL Bubi tarifáit érintő változások közül. A megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezők számára egyaránt.

Célegyenesben az új MOL Bubi

2021. április 18.

Hírek

Bár a MOL Bubi megújításán még dolgoznak a szakemberek, azonban ma már bárki felfedezhet egy-egy új bringát a főváros különböző pontjain. Nem véletlenül, ugyanis elkezdődött a megújult közbringarendszernek a Budapesti Közlekedési Központ által folytatott tesztelése.

Élhetőbb fővárost!

2021. március 3.

Hírek

Mi a közös Európa legélhetőbb városaiban, amelyek közül Bécs és Koppenhága évek óta élen jár? Jól nyomon követhető mindkét város esetében, hogy rengeteget invesztált a gyalogos és különösen a kerékpáros közlekedés fejlesztésébe. Aktív és mikromobilitási terv a gyalogos- és kerékpárosbarát Budapestért.