Nagy kamu a klímasemlegesség ígérete

2023. november 19.

Hírek

Év elején készített egy elemzést a Guardian, hogy mégis hogyan érik el a gyártók, hogy kitehessék termékeikre a klímaserleges plecsnit: egyszerűen kifizetik, hogy más végezze el a piszkos munkát, szó szerint.

Orbánék paksi csalása

2023. augusztus 23.

Hírek

Szijjártó Péter a napokban azt találta mondani: most már semmi sem állíthatja meg Paks 2 felépítését. A kormány, legalábbis a tűzközeli körök pénzköltési igyekezetét tekintve, úgy is tesz, mintha ez az állítás tényleg igaz lenne. Csakhogy nem igaz: ahhoz, hogy begyújthassák a közpénz-égető atommáglyát, csalni kell, nem is kicsit.

Rejtett hulladékszállítási áremelést finanszíroz az állam közpénzből

2020. november 6.

Hírek

A kormány 70-80 milliárdot költ a hulladékágazat működőképességének fenntartására – ismerte el Gulyás Gergely. Mivel ez közelíti az összes lakossági díjbevételt, a 2013-as, 10 százalékos rezsicsökkentés, illetve az azóta is fixen tartott díjak ellenére lényegében egy legalább 50 százalékos áremelést ellensúlyoznak így közpénzből.

Blöff az önálló hulladékhatóság is

2020. szeptember 28.

Hírek

A korábbi tervek dacára nem alakulna önálló szervezetű hulladékhatóság: az eljárásokat a meglévő közigazgatásra építve újítják meg – értesült a Népszava. A tilosba szórt hulladékot és súlyosabb esetben annak kihelyezőjét is elvinnék. A betétdíjrendszert még vizsgálják.

Orbán gazdaságvédelme

2020. július 16.

Hírek

A kormány nagy bűvészmutatványa: a „gazdaságvédelmi” „alap”, melyből most 301 milliárd forintot vont ki. A Gazdaságvédelmi Alapból így jut pénz többek közt a nemzeti vagyonkezelő ingatlanvásárlásaira is. 20 milliárd az általuk tönkretett hulladékgazdálkodásra, 15 milliárd az oroszok atomerőművére, stb.

Átverte a kormány a balatoni önkormányzatokat

2019. november 18.

Hírek

A balaton-parti új szabályozási tervvel kapcsolatos egyeztetési folyamatánál úgy tűnt, hogy minden rendben zajlik majd, ám most úgy tűnik, a kormány megvezette a balatoni önkormányzatokat: az ígért alapos és közvetlen párbeszéden alapuló egyeztetésből nem lett semmi, miközben több komoly aggály is felmerül az új fejlesztési tervekkel kapcsolatban.

Tarlós rigója elszállt

2018. szeptember 21.

Hírek

Tavaly a BKK még azt ígérte, hogy 2018 elejétől végre valóban elindul a RIGO. Már céldátuma sincs a budapesti e-jegyrendszer bevezetésének.

Csak választási blöff a téli rezsicsökkentés

2018. március 9.

Hírek

Csupán szavazatszerző próbálkozás a rezsicsökkentési ígéret, amely a kormányzat részéről a hét közepén elhangzott. A kabinet ismét becsapja a családokat: csupán a 16 %-át adja vissza annak az extraprofitnak, amelyre évente szer tesz a háztartások energiatarifáin keresztül.

Totál zűrzavar a rezsicsökkentett kéményseprésben

2017. január 26.

Hírek

Úgy tűnik, a kormány a vállalkozókkal fizettetné meg többszörösen az ingyenesnek titulált lakossági kéményseprést. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy év végén tömegesen küldött ki felszólító leveleket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a szolgáltatási területén működő cégeknek. Ebben az a furcsa követelés állt, hogy még a tavalyi évben rendeljék meg a hatóságtól a kötelező kéményellenőrzési munkákat.… Tovább »

Minimum 12000 az ingyenes vízóracsere

2016. május 2.

Hírek

Vízóra kb. 4000 Ft., vízművek hitelesítés 7200 Ft., és szerelési díj. Ennyibe kerül a narancs blöff. A Fidesz a 2014-es rezsicsökkentési kampány során jelentette be, hogy a vízórák cseréjének költségeit a szolgáltatók állják a jövőben. Mára kiderült: ez is hazugság volt.