Sikeres kiskunsági költések egy hazánkban nagyon ritka fajnál

2020. június 27.

Hírek

A széki lile országos állománya még a 10 párt sem éri el. Gyakorlatilag már csak a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén költ rendszeresen, a Fertő-tónál  ritkán, alkalmi fészkelései figyelhetők meg. Ezért különösen örvendetes, hogy idén már több fiókáról van tudomásunk a Kiskunságban!

Ugartyúkot mentettek a Kiskunságban

2018. június 3.

Hírek

Megmentettek és néhány hét lábadozás után sikeresen szabadon engedtek egy sérült ugartyúkot a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai. Az igen ritka, fokozottan védett madár valószínűleg nekirepülhetett egy fának vagy oszlopnak egy viharban, de szerencséjére a Böddi-széken zajló természetvédelmi program munkatársa, Németh Ákos még időben rátalált.

Patás karbantartók a Böddi-széken

2017. október 6.

Hírek

Magyar szürke szarvasmarhák érkeztek a napokban a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő Böddi-székre, ahol egy hatalmas tájátalakítással járó természetvédelmi programban kapnak kulcsfontosságú szerepet.

Érdekességek a Kiskunsági Nemzeti Park életéből

2017. január 15.

Hírek

Mozgalmas éve volt a Kiskunsági NP Igazgatóságnak 2016-ban is. Jelentős lépéseket tett az utolsó néhány száz délvidéki földikutya megmentéséért, valamint hogy új életre keltse és madárparadicsommá változtassa a tiszaalpári Nagy-tavat. Az országban egyedülálló módon a Böddi-szék szikeseit egy virtuális térkép segítségével már a számítógép képernyője előtt ülve vagy okostelefonunkat böngészve is bejárhatjuk, de az ország… Tovább »

Halfarkasok a Böddi-széken

2014. október 4.

Hírek

Két, Magyarországon rendkívül ritka madárfaj is felbukkant az elmúlt napokban a Bödi-széken. A madarászok először az ékfarkú halfarkassal találkoztak, majd a ritka vendég nyílfarkú halfarkassal.

Újra egyesítik a kettévágott szikes tavat

2014. június 8.

Hírek

A szikes tavi és a szikes pusztai élőhelyek fennmaradásáért az Európai Unió 2 milliárdos LIFE forrásából újra egyesítenek egy – az ötvenes években kettévágott szikes tavat a Kiskunságban. Áthelyezik az V. számú csatorna 6 km-es szakaszát, és több mint 800 hektáron végeznek természetvédelmi célú élőhely kezelést.

Száraz lábbal szikes tóban

2014. május 29.

Helyszín: Fülöpszállás mellett

Sajtótájékoztatók

Ha még nem gyalogolt szikes tóban, akkor itt az alkalom! Szeretettel várjuk a Kiskunsági Nemzeti Park egyik legérdekesebb területére, a Böddi-székre projektindító terepbejárásra, madárlesre, és sajtótájékoztatóra.