Durva környezetszennyezést mutyizhatott el a zöldhatóság Velencénél

2019. május 9.

Hírek

Minden jel szerint Koszti András, Velence fideszes polgármestere hallható egy, az Átlátszó birtokába került felvételen, amelyen a polgármester egy csúnya környezetszennyezési ügyben leplezi le saját magát és a környezetvédelmi hatóság “fideszes elnökét”. A háttérben itt sem hiányzik Mészáros Lőrinc egyik cége.

Illegális lerakók Rákospalotán: környezetvédelmi káosz

2018. április 10.

Hírek

Súlykorlátozást, célforgalom kialakítását, behajtási tilalom elrendelését is vizsgálhatja az M3-as autópálya felhajtója melletti területeken a XV. kerületi városüzemeltetési bizottság – derült ki a városrész képviselő-testületének legutóbbi ülésén. : az alpolgármester nyomoz, a polgármester a parlamentben vágna rendet.

Jó gyakorlatok a körforgásos gazdaság és az ökoinnováció terén

2018. április 13.

Helyszín: CONSTRUMA 2018 Hungexpo, „A” pavilon II. galéria

Programok

ERŐFORRÁS HATÉKONYSÁG A HAZAI ÉPÍTŐIPARBAN – Jó gyakorlatok a körforgásos gazdaság és az ökoinnováció terén – KONFERENCIA A növekvő jólét a horizontális nyersanyag áramlás fokozódásához: egyre több erőforrás kitermeléséhez és felhasználásához, valamint több hulladék képződéséhez vezet. Az Európai Unió elkötelezett a hulladékhierarchia alapelveinek végrehajtása mellett, amely elsősorban a hulladékképződés megelőzését, a hulladék újrafeldolgozását, újrahasználatra előkészítését… Tovább »

Erdőben kötött ki a kaposvári színház sittje

2017. augusztus 1.

Hírek

A kaposújlaki erdő szélére hordták a felújítás alatt álló kaposvári Csiky Gergely Színház bontási hulladékát. A több méteres törmelékhalommal egy vízmosást kezdtek feltölteni – számolt be a Kapos-T hírblog alapján ma este az RTL Híradó. A helyi önkormányzat feljelentést tett.

Illegálisan teríti a sittet a Liget-projekt fuvarosa

2016. augusztus 6.

Hírek

A Szűcs Fuvar Kft.-nek másfél éve megtiltotta a fóti önkormányzat, hogy folytassa a nyugati iparterület töltését. A cég háborítatlanul hordja hetek óta oda a Liget-projekt épülő létesítménye miatt elbontott Szabolcs utcai kórház törmelékét. Hulladéklerakónak használja a mezőgazdasági jellegű területet.

A Pomáziak nem kérnek a hulladékfeldolgozóból

2015. október 31.

Hírek

Évi 212 ezer tonna bontási és építési hulladékot aprítanának az új üzemben. A telep azonban közel van a lakott területhez. A helyiek és a cég már az elején összecsapott.

Fellélegezhet a Margit körút

2014. március 11.

Hírek

Tegnap aláírták a volt ipari minisztérium szélcsatornába épített betonkockájának bontásáról szóló szerződést, így már nincs akadálya a bontás eheti kezdésének.

Bontási hulladékot venne az állam – idén is lesz TeSzedd!

2013. augusztus 15.

Hírek

Az állam kilónként egy forintos áron vásárolná meg a bontási törmelékeket, amelyeket később 30 százalékos arányban új utak alapozásánál használnának fel. Az újrahasznosítás elvileg plusz bevételt hozna a költségvetésnek, a hat forintos eladási ár a VM számításai szerint bőségesen fedezné a rendszer kiépítésének költségeit. Idén is lesz TeSzedd!

Végre egy értelmes zöld döntés

2013. március 20.

Hírek

Közpark lesz a gazdasági tárca irodaházának helyén Budán, a Margit körúton. Megnyílik a budai szellőző csatorna.