Zöld mezőről a rács mögé – Audi, Győr, Orbán, Borkai, Zsák Ferenc

2019. november 25.

Hírek

Borkai Zsolt győri polgármester adriai hajós botránya után valószínűvé vált, hogy a luxuséletmód összefüggésben lehet korábbi ingatlan- és korrupciógyanús ügyekkel. Bizonyára sokan emlékeznek az Audi-földek ügyére, arra talán kevesebben, hogy egy európai védettségű, Natura 2000-es terület esett áldozatul a gyárbővítésnek, és Magyarországon először ítéltek el egy természetvédőt, mert fellépett a természetkárosítás ellen.

Legyen védett a győri Püspökerdő!

2015. november 8.

Hírek

A Reflex Egyesület Borkai Zsoltnak győri polgármesternek küldött nyílt levelében kezdeményezte, hogy legyen védett a Püspökerdő! A nyílt levél egyben a győri zöld szervezet kampányának első lépése, melyben a helyi közösség támogatásával szeretnénk elérni, hogy Győr tüdeje természetvédelmi területté váljon, ezzel is megelőzve az erdő kárára tervezett beruházásokat.

Mennyit ér az igazmondó tornász szava?

2015. október 29.

Hírek

Közleményt kapott a győri Reflex Környezetvédő Egyesület a megyei kormányhivataltól, amely már a zöld hatósági feladatokat is ellátja, hogy hatásvizsgálatot folytat „Győri kajak-kenu pálya létesítése” témában. Először csak néztünk, hogy talán egy nyári levél tévedt el és ért ide az irodánkban néhány hónapos csúszással, de nem, a levél keltezése október végi – írták blogjukon.

Megmenekül a győri Püspökerdő

2015. szeptember 5.

Hírek

Borkai Zsolt győri polgármester a tiltakozások hatására úgy döntött, hogy az önkormányzat mégsem épít kajak-kenu pályát a Püspökerdőben.

A szó elszáll, a piros madár leszáll

2012. május 15.

Hírek

Két évvel ezelőtti levélváltásunkkor Ön azt az ígéretet tette, hogy sem az Auchan, sem más bevásárló központot álmodó beruházó kedvéért nem fogják módosítani Győr város hatályos rendezési tervét Győr- Szélesföldeken. Most ez mégis megtörténik… A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség nyílt levele Borkai Zsolt polgármesternek.