Hortus Sempervirens, avagy a 18. századi könyvóriások virágoskertje

2020. szeptember 25. - 2021. március 08.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest

Programok

A nagyközönség előtt 2020 szeptemberében kerülnek először bemutatásra a Magyar Természettudományi Múzeum könyvtárának féltve őrzött, értékes ritkaságai: a Hortus Sempervirens könyvsorozat nyolc óriáskötete. A Hortus Sempervirens – Kerner örökké virágzó kertje c. időszaki kiállítás 2020. szeptember 25-től 2021. március 8-ig látogatható.

Új-Guinea biodiverzitásban világelső

2020. augusztus 9.

Hírek

99 tudós számolta össze, hányféle növény él Új-Guineán. Több mint 13 ezer növényfajával Új-Guinea világrekorder a szigetek között – derült ki a Zürichi Egyetem vezetésével készült tanulmányból.

XIII. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében

2020. november 12. - 2020. november 15.

Helyszín: Debrecen

Programok

Az Ökológiai Kutatóközpont és a Debreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszéke, valamint az MTA Debreceni Területi Bizottság Botanikai Munkabizottsága és a Hortobágy Természetvédelmi Egyesület nevében tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt a  XIII. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében című nemzetközi konferenciára,

Fekete Gábor Emlékszoba avatás

2019. november 29.

Helyszín: Vácrátót

Sajtótájékoztatók

Szeretettel hívjuk az emlékezőket és érdeklődőket 2019. november 29-én, pénteken a Fekete Gábor Tanár Úr Emlékszoba avatására és a kapcsolódó konferenciára Vácrátótra, az Ökológiai és Botanikai Intézetbe.

90 éves a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszéke

2019. november 15. - 2019. november 15.

Helyszín: Debrecen, Thomas Mann u. 49.

Programok

A Debreceni Egyetem (korábban Tisza István Tudományegyetem, Kossuth Lajos Tudományegyetem) Növénytani Tanszéke idén 90 éves. Ebből az alkalomból a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságának Botanikai Munkabizottsága és a Debreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszéke előadóülést szervez Botanikai kutatások Debrecenben: növények a környezet és a társadalom szolgálatában – 90 éves a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszéke címmel.

Élet a halál után – A temetők élővilága

Kiadványok

A Debreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszék kiadásában, a Magyar Tudományos Akadémia támogatásának köszönhetően megjelent az Élet a halál után – A temetők élővilága című könyv.

Túlélik a magok a mosógépet?

2018. szeptember 13.

Hírek

Meglepő eredményre bukkantak a Debreceni Egyetem ökológusai, akik az emberi viselkedésnek a növényvilág elterjedésére gyakorolt hatását vizsgálták. Az újszerű kutatás a Német-Osztrák -Svájci Ökológiai Társaság konferenciáján is sikert aratott.