Több tízezer elefánt eshet áldozatul egy afrikai olajmezőnek

2021. június 21.

Hírek

Több tízezer afrikai elefánt életét fenyegeti egy Afrikában újonnan felfedezett olajmező tervezett megművelése. A Namíbia és Botswana területeire kiterjedő olajipari munkálatok káros hatással lennének a régió ökoszisztémájára, és a helyi közösségekre is.

Újraindult a botswanai elefántvadászat

2021. április 7.

Hírek

Több évi tilalom után újraindult az elefántvadászat Botswanában, ahol mintegy 300 állat kilövésére adtak engedélyt a tegnap kezdődött szezonban, írja az MTI helyi forrásokra támaszkodva.

Ismeretlen az újabb elefántpusztulás oka Botswanában

2021. február 8.

Hírek

Rájár a rúd a botswanai elefántokra: néhány hónappal ezelőtt százaval hullottak azért, mert mérgező mikroorganizmusok kerültek a szervezetükbe, most pedig újabb 11 állat pusztult el rejtélyesen.

Baktériumok okozták a botswanai tömeges elefántpusztulást

2020. szeptember 22.

Hírek

A vízben lévő cianobaktériumokból származó méreganyagok végeztek több mint 300 elefánttal idén Botswanában – jelentették be a hatóságok, amikor beszámoltak a hónapok óta tartó nyomozás eredményéről.

Tömegesen hullanak az elefántok

2020. június 17.

Hírek

Rejtélyes elefánthalál okait kutatják Botswanában, ahol két hónap alatt 154, tisztázatlan okból elpusztult ormányos tetemét találták meg. Vizsgálják, mi okozhatta az elefántok halálát, az orvvadászokat és a lépfenefertőzést kizárták a hatóságok.

90 elefánttetem egy botswanai rezervátumban

2018. szeptember 3.

Hírek

Közel 90 elefánttetemet találtak egy híres afrikai rezervátum mellett, az Afrika déli részén fekvő Botswanában. A szakértők szerint minden idők legnagyobb mészárlása egybeesik az orvvadászellenes egység lefegyverzésével.

Mérgezett elefántból lakmároztak a keselyűk

2013. augusztus 29.

Hírek

Manapság igen közkedvelt gyilkolási mód az orvvadászok között, hogy olyan mérgeket használnak, amelyek az elhullott állatokban nem semmisülnek meg, hanem tovább mérgezik a döghúsból élő keselyűket.