Bécs kerékpáros rekordot döntött

2022. június 23.

Hírek

Gőzerővel folyik Bécsben a kerékpárutak építése, hiszen nagy az igény rájuk. Idén májusban ugyanis rekordot döntött a kerékpárosok száma a bécsi utakon, a különböző helyszíneken elhelyezett forgalomszámlálók 33 százalékkal több biciklistát észleltek az előző év májusához képest.

Zöld hét 2022/17 tekerés és zöld városi tekergés

2022. április 29.

Hírek

Hírháttér podcastunk 2. részében szólunk többek között az élhető városokról, és a kerékpározás térhódításáról. Szakértőink: Bardóczi Sándor Budapest főtájépítésze, és Halász Áron a  Magyar kerékpárosklub elnökségi tagja, az I bike Budapest főszervezője.

Így segítheti a munkába bringázást már pár apró lépés is egy nagyvállalatnál

2021. május 5.

Hírek

Tudta, hogy van olyan cég Magyarországon, ahol nem csak kerékpártárolóval és öltözővel, de céges kerékpárflottával és közös bringás programokkal segítik a bringával bejárókat? Vagy hogy Magyarország a 3. legkerékpárosabb ország Európában? A Bringázz a munkába! idei kampányának első, cégvezetők számára szervezett workshopján ez is kiderült, sőt!

Bringás menekülőutak a 3-as metró lezárásának elkerülésére

2019. április 12.

Hírek

A közlekedési fennakadások elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk. Kispest, Kőbánya, Ferencváros és a belváros között is több kerékpárút, kerékpársáv, busz-kerékpársáv, kis forgalmú utca, vagy kétirányú főútvonal segít elkerülni az Üllői utat.

Bringás Brigantik

2018. március 03. - 2018. április 21.

Helyszín: Duna TV

Programok

Bringás Brigantik címmel új magazinműsor indul március 3-án, 12.50-től a Duna Televízió műsorán. A nyolcrészes sorozatban Kolovratnik Krisztián és fia, Borisz kerékpárral járják be az országot. A szereplők a természetjárás során az ország gyönyörű tájegységeire tekernek és olyan fontos témaköröket érintenek, mint a tudatos kerékpározás, egészségmegőrzés és a bringásokra vonatkozó KRESZ ismeretek. Krisztián és Borisz… Tovább »

Bringás villám kresz teszt

2016. április 18.

Hírek

Autós? Kerékpáros? Gyalogos? Mindegy. Erre az öt kérdésre nem árt tudni a választ – a baleset és büntetés mentes hétköznapok miatt.