Kirúgták az energiaügyekért felelős brüsszeli magyar diplomatát

2022. október 21.

Hírek

Rapid módon menesztették tisztségéből az egyik brüsszeli magyar diplomatát. Baranyai Gábor nagykövet képviselte a magyar kormányt a Coreper I. munkájában. Ez azt jelenti, hogy olyan területekkel foglalkozott mint például a mezőgazdaság, a környezetvédelem, az egészségügy, az oktatás vagy éppen az energia. Baranyai Gábor méltánytalannak tartja kirúgását.

Jávor Benedek: a magyar kormánynak már senki nem hisz el semmit

2022. szeptember 16.

Hírek

Hírek szerint súlyos pénzmegvonás fenyegeti Magyarországot: az Európai Bizottság a jogállamisággal kapcsolatos rendszerszintű problémák miatt a Magyarországnak szánt 22,5 milliárd euró 70 %-ának – ez nagyjából 6400 milliárd forint – visszatartását javasolja majd. Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője úgy véli, előbb-utóbb lesz megállapodás a magyar kormány és az EU között, de az EU ragaszkodni… Tovább »

Nincs meg a közös hang – 29 milliárd euróról alkudozik az Orbán-kormány

2022. március 19.

Hírek

Bár Magyarország már tavaly év végén elküldte az Európai Bizottságnak (EB) a 2021-2027-es uniós költségvetési ciklusban felhasználható kohéziós pénzek felhasználását nagy vonalakban vázoló partnerségi megállapodás tervezetét, még mindig nem sikerült tető alá hozni az egyezséget.

Perverz újraelosztás, vagy igazságos zöld átállás?

2022. január 6.

Hírek

Milyen legyen egy igazságos és zöld, fenntartható jövő? Erre keresi a választ az „Igazságos Zöld Átállás – Egy méltányos klímaátmenet szükségessége és lehetőségei Magyarországon 2021” c. közvéleménykutatásra alapozott tanulmány, melyet ma mutattak be.

Már az Euro 4-es dízeleknek is tiltott Brüsszel és környéke

2022. január 3.

Hírek

Január 1-től az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelautók, valamint egyes 11 évnél idősebb járművek környezetvédelmi okokból nem közlekedhetnek a brüsszeli régióban – írta a La Libre Belgique című napilap. A belga főváros 2019 januárjától alacsony kibocsátási zónát (Low Emission Zone – LEZ) hozott létre, amelyen belül a legszennyezőbb, elsősorban dízelüzemelésű járművek közlekedését fokozatosan… Tovább »

Brüsszelben fizetnek az embereknek, hogy eladják az autójukat

2021. december 12.

Hírek

A brüsszeli városvezetés fizetni fog azoknak a lakosoknak, akik eladják az autójukat és visszaadják a rendszámtáblájukat  Készpénz helyett egy 500-900 eurós hitelkeretet adnak, amit mindenki olyan környezetbarát közlekedési formára költ, amire csak akar: pl. bérletre, biciklire, vagy taxira).

Orbán Brüsszelbe megy pénzt kunyizni – milyen pávatánc jön?

2021. április 22.

Hírek

Holnap Brüsszelbe utazik Orbán Viktor, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tárgyaljon. A megbeszélés legfontosabb témája a pénz lesz, konkrétan 5800 milliárd forint elköltésének módja. Ó, hát ilyen nagy a baj! Háttér és vélemény.

Idén Brüsszel 30-as város tett

2021. január 2.

Hírek

A belga főváros radikális intézkedésekkel igyekszik mérsékelni az autóforgalmat, és ennek keretében 2021. január elsejétől a főszabály szerint 50 helyett 30 km/óra lesz a legnagyobb megengedett sebesség az autósok számára, kivéve néhány nagyobb főutat.