Védetté nyilvánították a Hármashatárhegyi Repülőteret

2022. május 15.

Hírek

„Rendeződött a hármashatárhegyi repülőtér sorsa, célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés” – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

Kivételesen nem kivágnak, hanem ültetnek fákat Budapesten

2016. július 29.

Hírek

Elkészültek az új pihenőpark látványtervei, és a héten megkezdődnek a mélygarázs építését előkészítő munkák is – számolt be a Millenáris Park bővítésének legújabb fejleményeiről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hisszük, ha látjuk.

Szükség van a Déli pályaudvarra

2016. május 21.

Hírek

A Budán élők és dolgozók érdekére hivatkozva a Déli pályaudvar egyes funkcióinak megtartása mellett foglalt állást Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

Jövőre megszűnik a Déli pályaudvar

2016. május 9.

Hírek

A költségvetési törvényjavaslat alapján már sejthettük, hogy a kormány végérvényesen elszánta magát a Déli pályaudvar megszüntetésére. Most azonban már biztos, hogy jövőre kiveszik a közlekedési hálózatból a pályaudvart. Fél napig úgy tűnt, vége a Déli pályaudvarnak, de mégsem…

Így fonódik át a budai villamos hálózat január 16-ától

2016. január 14.

Hírek

Január 16-ától kevesebb átszállással, vagy átszállás nélkül lehet utazni Budán, ugyanis elindulnak a budai fonódó villamoshálózat megépülésével átalakított, illetve újonnan bevezetett villamosjáratok. Egy-egy kapcsolódó buszjárat közlekedése is megváltozik. Az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb budai kötöttpályás közlekedésfejlesztési beruházásának köszönhetően a villamosvonalak újra egységes hálózatot alkotnak.

Fellélegezhet a Margit körút

2014. március 11.

Hírek

Tegnap aláírták a volt ipari minisztérium szélcsatornába épített betonkockájának bontásáról szóló szerződést, így már nincs akadálya a bontás eheti kezdésének.

Végre egy értelmes zöld döntés

2013. március 20.

Hírek

Közpark lesz a gazdasági tárca irodaházának helyén Budán, a Margit körúton. Megnyílik a budai szellőző csatorna.