Te mit kaptál karácsonyra Orbán Viktortól?

2018. december 23.

Hírek

-…? -És azt tudod, hogy ő 300 milliárd forintos ajándékot kapott tőled? Néhány évvel ezelőtt a miniszterelnök kitalálta, hogy példaképe, a király nélküli királyságot kormányzó Horthy Miklós mintáját követve szeretné fölülnézetből, a budai Várból irányítani az országot.

Egyre csak drágul Orbán Viktor Budai Várba költözése

2017. október 10.

Hírek

A Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből lehet látni, hogy hónapról hónapra többe kerül Orbán Viktor tervezett dolgozó lakosztályának, a Budai Várban lévő karmelita kolostornak a felújítása.

Budai várnegyed: historizáló populizmus 200 vagy 1000 milliárdért?

2017. január 17.

Hírek

Zavaros koncepció, átláthatatlan tervezési folyamat és szinte felső korlát nélküli költségek – a látványos beruházások felszíne mögött ezek a meghatározó jellemzői a budai Várban zajló fejlesztéseknek. Lehet, hogy nem a miniszterelnök és néhány állami hivatal felköltözése az egyetlen szervezőerő, de a zűrzavarban egyelőre ez tűnik a meghatározónak. Az átlátszó összeszedte, amit pillanatnyilag tudni lehet az… Tovább »

Kihalt lesz a budai Vár?

2016. május 1.

Hírek

Sokkolta az utazási irodákat és a rendezvényszervezőket, hogy, minden előzetes jelzés nélkül, május 15-től kitiltják mind a turistabuszokat, mind a városnéző járatokat a budai Várból.

Négy mélygarázst terveznek a Vár alá

2016. március 31.

Hírek

Négy mélygarázst is építenének a budai Vár alá a minisztériumok odaköltöztetése miatt – mondta L. Simon László államtitkár a Heti Válasznak.

Lemondtak a Horthy-korszak kulisszáinak idétlen visszaépítése miatt

2016. március 18.

Hírek

Lemond tagságáról a budai várnegyed és várpalota felújítását célzó Nemzeti Hauszmann Terv társadalmi testületének három tagja, mert szerintük a kormány folyamatosan figyelmen kívül hagyja a testület véleményét a fejlesztési tervek kialakításakor.

Mindent a maga helyén! Állásfoglalás a Ligetről

2016. március 18.

Hírek

Alulírottak többször is szót emeltünk a városligeti múzeumi negyed építése, a Vár kulturális funkcióinak felszámolása, valamint az oda szánt kormányzati negyed terve ellen. A többszáz-milliárd forintot felemésztő giga-beruházások ésszerűtlen és szakmai szempontból indokolatlan módon rajzolják át Budapest kulturális térképét. Észrevételeink a döntéshozóknál süket fülekre találtak. Ezért kérjük azokat, akik a főváros jövőjét a szívükön viselik,… Tovább »

Elektromos járművekhez szükséges gyorstöltő berendezések sajtóbemutatója

2015. október 14.

Helyszín: Budapest, Lovas út 41

Sajtótájékoztatók

A környezeti fenntarthatóság jegyében a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program részeként, két helyszínen telepít elektromos járművekhez szükséges gyorstöltő berendezést a Budavári Önkormányzat.