Egyre többet tudunk a lopakodás nagymesteréről

2022. december 19.

Hírek

Másfél éve működik a Pilisben, a Budai- és a Visegrádi-hegységben a Vadmacska Fajmegőrzési Program. A Budakeszi Vadaspark, a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park együttműködésében megvalósuló program célja a főváros környéki vadmacskaállomány feltérképezése, hosszú távon pedig a fajmegőrzés.

Újra látogatható a Budakeszi Vadaspark

2020. május 18. - 2020. szeptember 30.

Helyszín: Budakeszi Vadaspark

Programok

2020. május 18 –tól újra megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark. A hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos állatokat bemutató intézmény hétfőtől péntekig 9 és 17, hétvégén és ünnepnapokon 9 és 18 óra között tart nyitva. A Vadaspark területén új látogatói rend lép életbe.

Potter Hedvigje Bellaként Budakeszin

2019. április 12.

Hírek

A csehországi Ostravából érkezett egyéves Bella nevű hóbagollyal bővült a Budakeszi Vadaspark állománya. A ritkaságnak számító állatot már a közönség is megtekintheti.

Éjszakázz a Budakeszi Vadasparkban! 2019 tavasz

2019. március 08. - 2019. április 26.

Helyszín: Budakeszi vadaspark

Programok

Érdekel, hogy mi történik a Budakeszi Vadasparkban napnyugta után? Kíváncsi vagy, hogy mit csinálnak a vadasparki állatok az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, gyere el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére és less be a kulisszák mögé. A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai… Tovább »

Idén is rekordévet zár a Budakeszi Vadaspark

2018. december 25.

Hírek

A Budakeszi Vadaspark az idei évet is kiemelkedő eredménnyel zárja: 2018 során 195.000 fő látogatott el a vadasparkba, ahol idén több mint 33 tematikus ismeretterjesztő programot szerveztek a hazai erdők élővilágának bemutatására. A fajmegőrzési programban új állatfajok érkeztek, újévi ajándékként pedig január elején elindul a látogatóbarát módon megújult honlap is.

Bagoly fajmegőrzés Budakeszin

2018. november 1.

Hírek

A Budakeszi Vadasparkban immár az összes hazai bagolyfajjal megismerkedhetnek a látogatók, ugyanis nemrégen a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban működő, Chernel-kerti Madárvédelmi Mentőközpontból költözött a parkba egy „Bohóc” névre hallgató uhu.

Íme az idei legjobb ökoturisztikai helyek

2018. október 7.

Hírek

Átadták „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjakat. A zsűri egy népszerű vadasparkot, egy mésztufa-barlangot, egy családi rendezvényt és a Jeli Arborétum virágba borulását értékelte.

Környezettudatossági hét a Budakeszi Vadasparkban!

2018. március 19. - 2018. március 31.

Helyszín: Budakeszi Vadaspark

Programok

Az élővilág számára az emberek által termelt hulladék jelenti az egyik legnagyobb tehertételt. A Budakeszi Vadasparkban és a Hármashatár-hegyi Erdészeti Erdei Iskolában március 29. és 31. között megrendezett „Környezettudatossági héten” ezért az egész család megtanulhatja a szelektív hulladékgyűjtés minden csínját-bínját, hogy együtt őrizhessük meg az őshonos, és a Kárpát-medencében meghonosodott állatfajaink élőhelyeit. A szelektív hulladékgyűjtés… Tovább »

Nyugovóra tért Hubert, a Budakeszi Vadaspark hiúzmatuzsáleme

2017. november 3.

Hírek

A Budakeszi Vadaspark dolgozói mély fájdalommal tudatják a látogatókkal és az állatrajongókkal, hogy Hubert, a vadasparki hiúzmatuzsálem tegnap éjjel örökre lehunyta sárga szemeit. A nagyragadozó idén már a 23. életévét ünnepelte, ezzel feltehetően ő számított kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból már szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől… Tovább »

Budakeszi: állatkert vagy vadaspark?

2017. augusztus 21.

Hírek

A Budakeszi Vadaspark 1979-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Alapítója célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be 60 faj 200 egyedét, az Európában őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot. A vadaspark az elmúlt egy évtizedben gyökeres változáson ment keresztül. Éjjeli bagolyként a Budakeszi Vadasparkban.