Változások Budapest tömegközlekedésében – véleményezhető tervek

2015. október 27.

Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetésre bocsátja a budai fonódó villamoshálózat megépülésével várhatóan nagyrészt 2015 decemberétől–2016 januárjától bevezetendő villamos- és buszhálózati változásokat, valamint a 7-es és a 33-as buszcsalád és Dél-Buda közösségi közlekedésének tervezett változásait.

Waze-val elkerülhetők az útfelújítások, terelések és dugók

2014. november 29.

Hírek

Mától a BKK közlekedési információi is megjelennek a világ egyik leggyorsabban fejlődő közösségalapú közlekedési és navigációs alkalmazásán, a Google tulajdonában levő Waze-en. A Waze összegyűjti és az interneten közzéteszi a felhasználói által rögzített közlekedési és forgalmi változásokat. Budapest a 3. európai nagyváros, amelyiknek közlekedési információi gazdagítják az alkalmazást.

Várakozáson felül teljesítenek a BKK hajójáratai

2012. szeptember 3.

Hírek

Tarlós István főpolgármester programja alapján, a Fővárosi Önkormányzat megbízásából eljáró közlekedésszervezőként a Budapesti Közlekedési Központ július 1-jén indította el a Dunán három hajójáratát. Az első két hónap tapasztalatai alapján bátran kijelenthető, hogy sikertörténet az újraszervezett dunai hajóközlekedés. Fotó: Hajtman Ágnes.

Kedden ünneplik az Andrássy út új kerékpársávját

2012. május 26.

Hírek

A kiskörúti biciklisáv tavalyi átadása után most egy újabb régi budapesti Critical Mass cél teljesült. A Kerékpárosklub szakmai tanácsai figyelembevételével a Budapesti Közlekedési Központ megcserélte az Andrássy út parkoló – és kerékpársávját.

Sikeres a villamosbarát lámpaprogram a Nagykörúton

2012. február 2.

Hírek

Az új budapesti lámpaprogram eredményeként 32-ről 29-30 percre csökkent a 4-es és 6-os villamosok menetideje, a 2-3 perces menetidő-csökkenés hatására pedig a BKV változatlan számú villamossal sűrűbben tudja közlekedtetni a járatot. Ez azt jelenti, hogy a reggeli és délutáni csúcsidőben óránként 28 helyett 30 villamos közlekedik, a kapacitás tehát 7%-kal megnőtt.

Új kerékpársáv Budapesten

2011. november 9.

Hírek

A Magyar Kerékpárosklub és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös sajtótájékoztató keretében adta át a Fóti úti kerékpársávot a kerékpárral közlekedőknek.

Margit-híd: mégis megvalósulnak a bringás ígéretek?

2011. május 13.

Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint az északi oldalon kiépül a kétirányú kerékpárút, és a hibás rámpák kijavításra kerülnek. A déli oldalon a közös gyalog- és kerékpárút a kivitelezés végére készül el, és az útpályán a piktogramok felfestése is ekkorra fog megtörténni.