Egymásra találhatnak a bugaci viperák

2020. január 26.

Hírek

A természetes élőhelyek feldarabolódása és az ezzel járó izoláció egyre nagyobb problémát jelent a repülni nem képes, kis életterű állatfajok számára. Ezek közé tartozik a rejtőzködő életmódot folytató rákosi vipera is. Az ő érdekükben nyitott most a Kiskunsági Nemzeti Park.

Nyári természetfotós tábor Bugacon

2019. augusztus 04. - 2019. augusztus 10.

Helyszín: Bugac

Programok

Természetfotós tábort szervez két nagy múltú civil szervezet elsősorban 14-24 év közötti fiatalok számára. A Szabó Béla fotóművész szakmai vezetésével megvalósuló program gyönyörű környezetben, a Kiskunsági Nemzeti park területén, a Bugaci Ősborókás szomszédságában várja a résztvevőket. A 13. Reflex Természetfotós Tábort első alkalommal nem Pápateszéren, hanem Bugacon, a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a szegedi CSEMETE… Tovább »

Sajtótájékoztató a kiskunsági vipera védelemről

2018. április 25.

Helyszín: Bugac, Nagybugac 135.

Sajtótájékoztatók

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel meghívja a „Kiemelten fontos, gyepekhez kötődő állatfajok megőrzése a Pannonrégióban, Magyarországon és Szerbiában” PANNONSTEPPES – HUSRB/1602/12/0065 elnevezésű Interreg-IPA projekt magyarországi nyitó sajtótájékoztatójára.

Ürgeleltár Bugacon

2017. április 29.

Hírek

Megszámolták az ürgelyukakat Bugacon, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei megbecsülhessék az itteni ürgeállomány nagyságát. Az ürge valaha olyan nagy számban élt az országban, hogy mezőgazdasági kártevőnek számított. Élőhelyük drasztikus csökkenése miatt azonban olyannyira megritkult, hogy ma már fokozottan védett faj.

Jövő karácsonykor talán besétálhatunk Bugac kapujába

2017. február 9.

Hírek

Hiánypótló természetvédelmi és turisztikai beruházás kezdődik Bugacon 180 millió forintból kezd fejlesztésbe a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a Bócsa-Bugac buckavilága és homokpusztái területen.

Feltüzelt Duna-Tisza közi növényzet

2013. július 25.

Hírek

A nagy területen pusztító vegetációs tüzek az elmúlt években egyre gyakrabban jelentkeznek, komoly kihívás elé állítva a természetvédelem, az erdőgazdálkodók, és a katasztrófavédelem apparátusát egyaránt.

Nem erdősítik be a leégett ősborókást

2012. október 14.

Hírek

Bugacon győzött a természetvédelem, mivel nem az egyszerűbb utat választották, vagyis nem erdősítették be a 900 hektárt, hanem hallgatva a szakemberekre, az ősborókás helyreállítását tűzték ki célul.

Nyomul a selyemkóró Bugacon

2012. július 31.

Hírek

A Kiskunsági Nemzeti Park bugaci területén májusban tűz pusztított. A kb. 2200 hektáros területből 860 hektár erdő, 30 hektár füves terület, valamint az erdőben lévő kilátó lett a tűz martaléka. Azóta a szakemberek tételesen felmérték a természeti károkat, és elkezdődött a terület rehabilitációjának tervezése is.

Természetfotósok hete Bugacon

2012. július 30.

Hírek

Viperát, fűrészlábú szöcskét és lovasbemutatót fotóztak a TerepSzemle stúdió fotóstáborának fiatal résztvevői.

A pillanat és Bugac varázsa

2012. június 12.

Hírek

A TerepSzemle Stúdió ötödik alkalommal hirdeti meg fotóstáborát – nem csak természetfotósoknak. Jelentkezni június 30-ig lehet. (X)