Egyre látványosabb a budapesti tömegközlekedés leszakadása

2016. szeptember 20.

Hírek

Drága a budapesti közlekedés, cserébe alig fejlesztik, egyre látványosabb a magyar főváros tömegközlekedésének leszakadása a régió fővárosaihoz képest. Egy osztrák havi átlagfizetésből majdnem háromszor annyi bécsi jegy jön ki, egy szlováknak a pozsonyiból is dupla annyi, mint amennyi jegyet lehet venni a magyar átlagbérből.

Nagyüzemi kutyairtás Bukarestben

2014. augusztus 30.

Hírek

Tavaly szeptember óta 34 ezer gazdátlan ebet fogtak be Bukarestben, közülük 16 ezret altattak el február közepe, a kóbor kutyákról szóló törvény alkalmazási normáinak megjelenése óta. A román fővárosban elszaporodtak és egyre agresszívebbé váltak a kóbor ebek.

Bukaresti jogvita a kóbor ebek tömeges elpusztítása miatt

2014. július 14.

Hírek

Első fokon pert nyert a Négy Mancs nevű állatvédő egyesület a bukaresti táblabíróságon, és elérte a gazdátlan kutyák elaltatásáról szóló rendelet felfüggesztését, de a román kormány fellebbezni készül – közölte a Mediafax hírügynökség.

Elaltatatják a bukaresti kóbor ebeket

2014. február 23.

Hírek

Megkezdték Bukarestben a gazdátlan kutyák elaltatását: az első két napon 187 olyan ebet pusztítottak el, amelyek több mint száz napja voltak már a főpolgármesteri hivatal menhelyén – közölte Razvan Bancescu, az állatvédelmi felügyelet projektvezetője.

Kutyára bekeményítenek Romániában

2013. december 25.

Hírek

A fajtatiszta, törzskönyvezett kutyákon kívül minden ebet ivartalaníttatnia kell tartójának 2014 végéig Romániában – derült ki a kóbor kutyák elaltatását is lehetővé tevő jogszabály alkalmazási rendeletéből.

Aranyásás a román parlament udvarán letartóztatással és kiengedéssel

2013. december 9.

Hírek

Ma délelőtt 60 Greenpeace-aktivista a verespataki aranybánya-beruházás ellen tiltakozásként megszállta a romániai parlamentet, és annak udvarán jelképes aranytermelésbe fogott. Az aktivisták abban bíznak, hogy „nemcsak megkapják a bányászati engedélyt, de aranykitermelési tevékenységük kiemelt beruházás státuszba is kerül majd”. Időközben rendőrök vitték el Horváth Nórát, az Origo operatőrét és hat magyar Greenpeace-aktivistát a helyszínről, már szabadok.