Lantos Csaba hazudott, mégis beszántja a kormány a környezetvédelmi intézményrendszert

2023. szeptember 29.

Hírek

“Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”. Orbán Viktor és kormánya tegnap újra hitet tett leghíresebb mondata mellett, ugyanis hiába ígérték meg több fórumon mind Lantos Csaba, mind Gulyás Gergely miniszterek, hogy módosítják a 432/2023-as kormányrendeletet úgy, hogy az kizárólag a kohászati üzemekre vonatkozzon, de ez nem történt meg. Lantos Csaba… Tovább »

A biztonságunk forog kockán, ha nem védjük meg a hazai környezetvédelmet

2023. szeptember 27.

Hírek

A környezetvédelmi jogintézményekkel és közigazgatási szervezetrendszerrel szembeni bizalmatlanságra fájdalmasan mutatott rá a közbeszédbe berobbanó minapi rendelet, melyben a kormány az ukrajnai háborúra hivatkozva lehetővé tette, hogy a környezetszennyező cégek hatósági szerződések megkötésével kerüljék el a környezetvédelmi szankciókat.  Civil szervezetek nyílt levélben fordultak a miniszterelnökhöz, melyet október 2-ig bárki aláírhat.

A környezetvédelem beszántási pávatánca

2023. szeptember 24.

Hírek

Meghátrált a kormány, és a minisztérium kiegészíti a büntetlen szennyezést lehetővé tevő jogszabályt, és leszűkíti azt a jelenleg működő kohászati üzemekre. A vicces indoklásban saját bevallásuk szerint elfelejtették beleírni a jogszabályba, hogy kire is vonatkozik, de csak nyugodtan játszák, hogy annál is hülyébbek, mint amilyennek látszanak, ha közben lényegében visszavonják a jogszabályt.

Orbán 6 milliárdos lánchídi bosszúja

2022. december 19.

Hírek

Nem fizeti ki a kormány a Lánchídra szánt hatmilliárdos támogatást. A Területfejlesztési Minisztérium álláspontja szerint azzal, hogy a főváros nem engedi fel a hídra a személygépjárműveket, megszegte a kormányhatározatban foglaltakat.

Most a Toyota bukott meg a dízelbotrányban

2022. április 13.

Hírek

2 milliárd ausztrál dollár, azaz nagyjából 520 milliárd forint kártérítés megfizetésére számíthat a Toyota, több mint negyedmillió részecskeszűrő-hibás Hilux, Fortuner és Prado került az utakra 2015 és 2020 között, de nem Európában.

Már a harmadik marhavágóhíd „vérzett el” a Nébih ellenőrzésen

2021. február 17.

Hírek

Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy vágóhídon, ez alkalommal Vas megyében. Az üzemben tapasztaltak, többek közt az eszközfertőtlenítők működésképtelensége és a higiénikus kézmosás feltételeinek hiánya miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét.

A “Fradivárosra” és a “lopakodó olimpiára” is uniós pénzeket költhetnek Orbánék

2021. február 10.

Hírek

A januárban kezdődött hétéves EU-s költségvetési ciklusban nagyjából 11 ezer milliárd forint támogatás jár Magyarországnak. Megszereztük a napirenden lévő kormányzati tervet, és eszerint a 11000 milliárdból körülbelül 5 milliárd elosztásába szólhat majd bele Budapest vezetése – a Fővárosi és a kerületi önkormányzatok együtt.

Szilveszteri gyomrost adott Orbán Budapestnek

2020. december 31.

Hírek

Az év utolsó napjára is volt egy kis meglepetése a kormánynak Karácsony Gergely és Budapest vezetése számára: a tegnap éjjel megjelent Magyar Közlönyben szerepel egy rendelet, amely szerint a fővárosnak jövőre nem 6,58 milliárd, hanem 8,37 milliárd forinttal kell támogatnia az agglomerációs közösségi közlekedést.