Ausztriában csúcssebességgel zöldítik a gyermekétkeztetést: a burgenlandi menzák felében már bioélelmiszert kapnak a gyerekek

2021. szeptember 3.

Hírek

Három év alatt sereghajtóból az élre került a szomszédos Burgenland az osztrák tartományok között, ami az egészséges és környezetbarát közétkeztetést illeti. A Greenpeace Magyarország évek óta dolgozik az ökomenzák hazai elterjedéséért, mivel a helyi ökogazdálkodásból származó alapanyagok beépítése, és a menzák általános zöldítése még gyerekcipőben jár.

Világörökséget veszélyeztető ökológiai bomba az Orbán- kormány újabb Fertő tavi ötlete

2021. május 9.

Hírek

Részben európai uniós pénzből a Mosoni-Duna vizével pótolnák a Fertő tavat. Osztrák és magyar környezetvédők együtt tiltakoznak, szerintük ezzel helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a tó kémiai összetételében, ami az élővilág pusztulásához vezethet. A megoldást ráadásul olyan uniós csomagból finanszírozná a magyar kormány, amelyet még meg sem ítéltek Magyarországnak.

Vízi élmények és gyógynövények

2019. március 22.

Hírek

Ahol “vízi nimfák a mentazöld harisnyában” táncolnak. Az évi 300 napos napsütésben, Burgenlandban nemcsak a szőlő, hanem minden más gyógynövény is nagyszerűen növekszik. Kóstolt már vadnövény-snacket? Járt már kenuval a hódok nyomában? Ha nem, akkor irány a Pannon Természeti Élménynapok!

Pannon Természeti Élménynapok 2019

2019. április 26. - 2019. május 01.

Helyszín: Burgenland Fertő-tó Fertő-Fertőzug Nemzeti Park

Programok

Az idei Pannon Természeti Élménynapok április 26. és május 1. között hat napon át 80 kirándulással várja az érdeklődőket. Az élménynapok Burgenland természeti kincseit és azok felfedezéséről szólnak. A programkínálat középpontjában – amely részben Magyarországra is átnyúlik – idén a "vízi élméynek & gyógynövények" tematika köré szervezett programlehetőségek állnak. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk,… Tovább »

Kíváncsi egy éjszakai kalandra a természetben?

2018. április 20.

Hírek

Burgenland és Nyugat-Magyarország 5 nemzeti parkja és 6 natúrparkja kínál lenyűgöző természeti élményeket az egész családnak április 27- 29 között. A Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, köztük több határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja a természet szerelmeseit.

Felfedezések Ausztria napos oldalán

2018. március 29.

Hírek

Burgenland és Nyugat-Magyarország öt nemzeti parkja és hat natúrparkja lenyűgöző természeti élményeket kínál önnek és családjának. Április 27-től 29-ig a Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, sok esetben határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja az érdeklődőket. Az idei újdonság az „Éjszakai kaland a természetben” programjai.

Pannon Természeti Élménynapok 2018

2018. április 27. - 2018. április 29.

Helyszín: Burgenland és Nyugat-Magyarország

Programok

Burgenland és Nyugat-Magyarország öt nemzeti parkja és hat natúrparkja lenyűgöző természeti élményeket kínál önnek és családjának. Április 27-től 29-ig a Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, sok esetben határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja az érdeklődőket. Az idei újdonság az „Éjszakai kaland a természetben” programjai. A különleges tavaszi fesztivál során 75 kirándulás kínálata közül választhatunk és… Tovább »

Határtalan vizi és szárazföldi kalandok a Pannon Természeti Élménynapokon

2017. április 2.

Hírek

Burgenland zöld aranya – a bányától az ékszerig. Gyalogtúra hegyen völgyön át a Soproni-hegységben. Hajózással egybekötött kerékpártúra. Ez csak 3 ajánlat a több tucat programból, mellyel április 7-9 között vár Burgenland, és Nyugat-Magyarország csodás természeti környezete.

Pannon Természeti Élménynapok – határtalan kalandok

2017. március 11.

Hírek

Az Európa szívében található Nyugat-Pannónia nemcsak történelmi szempontból rendkívül érdekes és izgalmas tájegység. Az Alpok és a Pannon-síkság találkozásánál 3 nemzeti park – a Neusiedler See – Seewinkel (Fertő-Fertőzug) és magyar folytatása a Fertő-Hanság NP, a Balaton-felvidéki NP és az Őrségi NP –, valamint 10 natúrpark és számtalan természetvédelmi terület kínál egyedülálló természeti élményeket. 2017.… Tovább »