Mégiscsak kellene a kínai akkumulátorgyárnak Debrecen vízkészlete

2023. augusztus 1.

Hírek

Egy olyan mélyfúrású kút engedélyeztetési folyamata indult el a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, amelyet a CATL akkumulátorgyár mellett létesítenének Debrecenben. Időközben az engedélyztetési eljárást megszüntették.

Akku kontra ivóvíz: precedenst teremt a debreceni eset

2023. július 19.

Hírek

Bírósági döntés igazolja, hogy az Orbán-kabinet „stratégiai nyugalmával” és kincstári optimizmusával szemben azoknak van igaza, akik szerint a vízellátás lesz a kormányzati programként különféle ösztönzőkkel Magyarországra telepített ázsiai akkumulátorgyártás egyik legszűkebb keresztmetszete.

Azonnal leállíthatják a debreceni akkumulátorgyár építését

2023. július 12.

Hírek

A vízellátás biztonsága miatt Debreceni Törvényszéknek felül kell vizsgálnia, hogy leállítja-e a kínai CATL akkumulátorgyárának építését. A debreceniek meghallgatása nélkül módosítják a CATL akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyét.

A debreceni akkugyárak támogatásából az összes debreceni lakóépület leszigetelhető lenne

2023. június 10.

Hírek

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja aktivistái egy táblát állítottak fel a debreceni CATL gyár építkezésének bekötő útjához, melyen az szerepel, hogy a kormány a debreceni akkumulátorgyárak támogatásához eddig 320 milliárd forintot biztosított az adófizetők pénzéből és ebből az összes debreceni lakását fel lehetett volna újítani.

Zöldül a kormány :)

2023. május 12.

Hírek

Megható: Szijjártó Péter az Európai Zöld Megállapodás megvalósulásáért aggódik. Nem úgy általában persze – alig akad olyan EU-tagállam, ahol a kormány többet tett volna a Green Deal kisiklatásért, mint a megegyezés minden részletét szorgosan fúró Orbán-kabinet –, hanem nagyon is konkrétan.

Magyarország a közepes jövedelem csapdájában ragad, az akkugyárak sem segítenek

2023. május 5.

Hírek

„A magyar gazdaság termelékenysége sok éve relatíve alacsony, csakúgy, mint a kivitelben a hazai hozzáadott érték, így felmerül a »közepes jövedelem csapdája«” – állítja Éltető Andrea, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) Világgazdasági Intézet kutatója a magyarországi akkumulátorgyártás helyzetéről nemrég megjelent tanulmányában.

Dominó hatás – A CATL tervezett telekvásárlása és a Debrecen-Nagykereki vasútvonal

2023. április 29.

Hírek

Lázár János agilis ember. Mondjuk Budapestet nem kedveli; vidék-, ménes- és kastélyfan. Gorzsai alcáratyuska. Posztstadion korszaki akcióhős. A leendő nagy tramtrain-építő. Semjén Zsolt elmálló mosolyának alternatívája. Kiváró időutazó. Összekötő a jelenből a jelenbe. Előkészületben a Gorzsa – Moszkva testvérvárosi tram-train. Mindjárt a Felcsút – Gorzsa járat után.