Aszódi Attila szerint: nagy a nemzetközi érdeklődés a Paks II. iránt

2016. október 31.

Hírek

Nagy a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt, az Európai Unió minden tagországa figyelemmel kíséri a projektet – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos ma magyar újságíróknak a prágai VVER 2016 nemzetközi konferencia szünetében.

Mindenképpen ráfizetünk a bősi erőműre

2014. november 23.

Hírek

Az állami MVM – amelynek nincs – és a negyedrészben állami Mol – amelynek van pénze – megvenné a többek között két atomerőművet és a bősi vízerőművet is tulajdonló Szlovák Villamos Művek irányító részvénycsomagját. Kérdés, miért?

Atomban is demokratikusabbak nálunk a csehek

2014. november 17.

Hírek

Egy régi szabály azt mondja, minél több az érdeklődő, annál alacsonyabb az ár. Milos Zeman cseh államfő szerint új pályázatot kellene kiírni a csehországi atomerőművek bővítésére, amelyen minden érdeklődő részt vehetne. Orbán titokban szerződne Putyinnal a paksi bővítésről.

Jelenleg nem kell a cseheknek több atomenergia

2014. június 11.

Hírek

Jelenleg nem tervez, és nem is készít elő semmiféle új pályázatot a dél-csehországi Temelíni, illetve a dél-morvaországi Dukovany atomerőművek kibővítésére a Cseh Energetikai Művek (CEZ), amely a két atomerőmű tulajdonosa.

Romániában pörög a legnagyobb európai szélerőműpark

2012. október 16.

Hírek

Európai rekordot jelentő 540 megawatt beépített teljesítményre emelkedett egy új turbina üzembe helyezésével a hét végén a romániai Fekete-tenger partján a Cseh Energetikai Művek (CEZ) által felépített Fantanele-Cogeleac szélerőmű-park teljesítménye.