Az Exxon és a Chevron részvényesei klímagyilkosok

2023. június 1.

Hírek

A két legnagyobb amerikai olajkitermelő, az Exxon és a Chevron részvényesei túlnyomó többségben elutasították a szigorúbb kibocsátáscsökkentésre irányuló felhívásokat, ezzel több mint egy tucat éghajlattal kapcsolatos javaslatot dobtak vissza.

Olajmultik zöldrefestő hazugságai

2022. október 1.

Hírek

Shell, Chevron, ExxonMobil: “Különös” éghajlati stratégiára és zöldmosásra utalnak az energiaóriások nyilvánosságra került levelezései. Az olaj- és gázipari vállalatok sokszor hangoztatják, hogy elkötelezettek a nettó zéró kibocsátás mellett, azonban a belső üzenetváltások mást sugallnak.

A zöldrefestés ellenére a nagy olajcégek tovább növelik kitermelésüket

2022. február 25.

Hírek

Az elmúlt években kétségtelenül a környezetvédelem és a globális klímakatasztrófa megakadályozása voltak a közbeszédet egyik leginkább foglalkoztató témák. Ennek pedig lett egy olyan következménye, hogy hirtelen górcső alá kerültek azok a globális olajvállalatok, akiknek környezetpusztító tevékenységével korábban legfeljebb csak néhány lelkes aktivista foglalkozott, és egyre többen várják el ezektől a cégektől, hogy ők is álljanak… Tovább »

Baltimore beperelte az olajmultikat a klímaváltozás miatt

2018. július 24.

Hírek

Baltimore városvezetése a múlt hét végén jelentette be, hogy összesen 26 olaj- és földgáz-ipari vállalatot perelnek be azokért a károkért, melyeket a fosszilis energiahordozók révén okoztak a városnak.

Nem kell a Chevronnak a román palagáz

2015. február 22.

Hírek

Kivonul Romániából a Chevron. Az amerikai vállalat tegnap közleményben jelentette be, hogy befejezte az ország keleti részében koncesszióba vett területeken a próbafúrásokat, és úgy döntött, nem kezdi meg a kitermelést.

A Chevron is faladja a lengyel palagáz terveit

2015. február 1.

Hírek

Az amerikai Chevron energiaipari konszern felhagy a lengyelországi palagáz üzlettel, mivel a kitermelhető készletek hozama nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Chevron-Texaco Ecuadori Amazóniában okozott környezetszennyezése

2014. május 28.

Helyszín: Budapest, Andrássy út 20 I/2.

Sajtótájékoztatók

Szeretnénk meghívni Önt május 28-ra, a sajtó képviselőivel szervezett beszélgetésre: a Chevron-Texaco olajvállalat Ecuadori Amazóniában okozott környezetszennyezéséről, valamint az erről készített dokumentumfilmről.

Megúszhatja a környezeti bírságot a Chevron

2014. március 11.

Hírek

Korrupt eszközökkel érte el a felperesek ügyvédje, hogy az amerikai Chevront Ecuadorban 9,5 milliárd dolláros bírsággal sújtották környezeti károkozásért – jelentette ki Lewis Kaplan egy amerikai kerületi bíróság részéről. Mintegy 500 oldalas ítéletével egyúttal megakadályozta, hogy az amerikai bíróságok begyűjtsék a társaságtól a történelmi nagyságú büntetést, írja a Reuters.