A füstszűrős is nagy szívás

2019. október 28.

Hírek

Nemhogy nem segít kiszűrni a kátrány egy részét, de kifejezetten növelheti a tüdőrák kockázatát a füstszűrő – figyelmeztetnek amerikai és brit kutatók, akik a British Medical Journal című orvostudományi folyóiratban publikált tanulmányukban a cigarettacsikkek műanyagszennyezésben játszott szerepére is rámutatnak.

A dohányzás súlyosan károsítja az ön és a bolygó egészségét!

2018. október 8.

Hírek

A cigaretta árának tükröznie kellene azt a sok környezeti rombolást, amit a dohányipar okoz, az erdőirtástól kezdve a vízszennyezésig, állítja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya. A kutatás szerint a szektor ökológiai lábnyoma egész országokéhoz hasonlítható.

A nemdohányzók is nagyot szívnak Európa legnépszerűbb városaiban

2018. augusztus 10.

Hírek

A nyári városlátogatások kellemes kikapcsolódást jelentenek. Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség ugyanakkor felhívja a turisták figyelmét, hogy a tíz leglátogatottabb európai város levegőjének belélegzése olyan, mint ha naponta 1-4 cigarettát szívnánk el.

Május 31 Dohányzásmentes Világnap. Ne törd össze a szíved!

2018. május 31.

Hírek

Még mindig nincs eléggé a köztudatban – a dohányzás a szívbetegségek és a stroke vezető oka Magyarországon. A dohányosok körében 2-4-szer nagyobb a szívkoszorúér-megbetegedések és az agyvérzés kialakulásának valószínűsége, mint a nemdohányzóknál, a passzív dohányos felnőttek esetében pedig 25-30%-kal magasabb ez a kockázat.

Több fronton gyilkol a dohányzás

2017. május 30.

Hírek

A május 31-i dohányzásmentes világnaphoz időzített tanulmány szerint a dohány termesztése, szárítása, valamint a cigaretta gyártása és elszívása szennyezi a légkört és erdőirtáshoz vezet. Magyarországon a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya az EU-ban. Mennyire veszélyes az anya dohányzása?

A dohányzás évi 1,4 billió dollár kárt okoz

2017. február 2.

Hírek

Elkészült az első globális tanulmány, amely megpróbálja összegezni, mennyibe is kerül a világnak a dohányzás. Az összes egészségügyi kiadás 6 %-a a füstölés okozta betegségek kezelésére megy el.

Annyi a pekingi zugbagósoknak

2015. június 1.

Hírek

Mától tilos a dohányzás a kínai főváros nyilvános beltéri helyein, éttermekben, hivatalokban, tömegközlekedési eszközökön és néhány külső közterületen is. Június elsejével életbe lépett Kína eddig legszigorúbb dohányzásellenes rendelkezése. Kína a világ legnagyobb dohánytermelője és fogyasztója.

Cigaretta és környezetszennyezés

2013. június 1.

Hírek

Az indiánok „kései bosszúja”, a cigaretta. A világon évente 5-6 billió szál cigarettát gyártanak. Ezt a mennyiséget 1,1 – 1,35 milliárd dohányos füstöli el. Miként károsítja a természetet a dohányzás?

Mégsem veszélytelen az e-cigi

2013. május 15.

Hírek

Nem teljesen veszélytelen az elektromos cigaretta a Német Rákkutató Központ (DKFZ) elemzése szerint. Míg a nikotinról való leszokásban segítő orvosságokat szigorú klinikai vizsgálatokban és kísérleti személyek részvételével tesztelték és kiértékelték, addig ezek az eszközök kontrollálatlanul kísérleteznek a fogyasztóval.