A Gellért-hegyen sikló váltaná ki a Citadella elviselhetetlen turistabusz-forgalmát

2020. július 31.

Hírek

A tervek szerint a Gellért-hegyi sikló váltaná ki a Citadella turistabusz-forgalmát, mondta Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes mai budapesti sajtótájékoztatóján. Bardóczi Sándor főtájépítész szerint a másfél milliárd forintos beruházás 2024-ben fejeződhet be és évi egymilliárdos nyereséget termelhetne. Kerpel-Fronius Gábor elmondta: az új fővárosi vezetőségnek fontos a zöldterületek, a közparkok fejlesztése. A jelenlegi költségvetési helyzetben azonban nem várhatók… Tovább »

Luxusvilla a kivágott Gellért-hegyi erdő helyén

2014. november 4.

Hírek

A Bérc utcai favágás helyszínén elhelyezett tábla szerint a kivágott fák helyére tervezett 3 szintes luxusvilla 2015 végén fog állni, mely mellett csak idő kérdése, hogy – az Antal utca meghosszabbításában a Citadellára vezető ösvényt eltorlaszolva – mikor húznak fel egy utolsó kerítést az egyelőre az I. kerület tulajdonában lévő megmaradt erdős telek körül. Az… Tovább »

Visszaveszi az állam a Citadellát

2013. október 1.

Hírek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. használatába kerül a Citadella, miután lezárult a világörökségi törvény alapján folytatott eljárás a Citadella használatáról. A mai határozat 30 napon belüli birtokbaadásra kötelezi az ingatlan használóit,