Fenntarthatóság irányába fejlesztik a Hintalovon Alapítványt

2022. december 20.

Hírek

Frissen zárta le karácsonyi kampányát a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amely Magyarország legismertebb nonprofit szervezetei között van. Eközben új kihívásba is vágtak: kétéves, átfogó fejlesztési programra szerződtek a Scale Impact csapatával, akiknek küldetése a nonprofitok válságállóvá tétele nonprofit-vállalati-fejlesztői partnerségek segítségével.

Így óvhatnánk meg a sokkhatásoktól a nonprofit szervezeteket

2022. augusztus 4.

Hírek

Megdöbbentő hír jelent meg a hétvégén, amelynek témája az volt, miként lehetleníti el az állatvédők és a mozgáskorlátozottakat szállító nonprofit szervezetek munkáját az, hogy többé nem vásárolhatnak csökkentett, hatósági áron benzint járműveikbe. Milliós többletköltséggel számol például a Noé Állatotthon.

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

2022. május 3.

Hírek

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje. A következő kormányzati ciklusban olyan veszélyekkel kell szembenéznie az országnak, mint az ukrajnai háború, a gazdasági és energiaválság vagy a biodiverzitás- és klímaválság, és nem zárható… Tovább »

Itt az idő a változásra!

2021. november 15.

Hírek

Túléltünk egy újabb klímakonferenciát, melynek eredményességét ma még csak abban mérhetjük le, hogy szerény számítások szerint a Glasgow-t megjárt repülőút során négyszáz repülőgép 13 ezer tonna szén-dioxidot juttatott a légkörbe, többet, mint amennyit 1600 skót lakos egy évben.

Hogyan találjuk meg lehetséges támogatóinkat? Társadalmi bázisépítés a gyakorlatban

2021. november 16.

Helyszín: virtuális tér - internet

Sajtótájékoztatók

A NIOK Alapítvány 6 részes webinár sorozatának első alkalmával arról lesz szó, hogyan találjuk meg azokat, akik számára fontos a szervezet ügye, és hogyan alapozzunk meg egy olyan (kommunikációs) tervet, ami közelebb hozza őket a szervezethez, hogy aktív támogatók, akár adományozók lehessenek.

Egyszer fent, egyszer lent. Egy “zöld állatorvosi ló”

2021. október 16.

Hírek

100 hektár budapesti közterület “közwc” nélkül. Nem szeretnénk, hogy ha „városligetesedne” a Népliget. A Facebookon szerveződő civileknek egyenlőre nem hiányzik a jogi szervezeti forma. A nyíregyházi E-Misszió tündöklése és bukása. Egy zöld állatorvosi ló,és a hazai civil szféra hullámvasutazása.