Az egész zöld civil szféra idén mindössze 40 millióra pályázhatott

2023. július 16.

Hírek

Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja idén a hazai, környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket. E nevetségesen jelképes összeg jelzi az Orbán-kormány “zöld elkötelezettségét”, miközben ennek a többszörösét kapják álcivil kormányközeli/baráti “gittegyletek” pályázat nélkül. Áder János idén újabb másfél milliárdot kapott fenntarthatósági zöldrefestésre.

Zöld Civil Országos Találkozó 2023

2023. június 23. - 2023. június 25.

Helyszín: Székesfehérvár

Programok

Már harminckettedik alkalommal találkozunk  idén a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóján,  2023. június 23-25. között Székesfehérváron. 

Tovább zöldít az Erste: átalakul a hitelezése is

2023. június 1.

Hírek

2023-tól már karbonsemlegesen működik az Erste Magyarországon. Jelenleg még offset projektekkel tudja ezt elérni, de 2030-tól már ezek nélkül folytatnák a karbonsemleges működést. Az elmúlt 6 évben több mint 70 %-kal csökkentették a CO2 kibocsátást, pl. 100%-ban zöld árammal működnek az itthoni irodák. Részletek a zöld átállásról, a zöld hitelezésről, és a bank társadalmi-környezeti felelősségvállalásáról.

Összefogásból lett erdőkert a József utcában

2023. március 30.

Hírek

Ha beépítéssel vennék el az életteredet, alakíts ki erdőkertet. Ezt csinálta a Civilek a József utcáért csoport és szimpatizánsaik Budapest VIII kerületében. Egy példamutató lakossági kezdeményezés, amihez persze egy progresszív városvezetés is kell.

Zöld Civil Együttműködés – Benne vagy!?

2023. március 19.

Hírek

A zöld civil szervezetek együttműködése több mint harminc éves múltra tekint vissza. 2022-ben megújult a hálózat kereteit biztosító működési szabályzat. Az év elejétől több mint hatvan szervezet csatlakozott hivatalosan az együttműködéshez. De kik is ezek a zöldek? Hogyan változott a hazai civil szféra az elmúlt 4 évtizedben?

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek nagyasszonya

2023. február 28.

Hírek

Tragikus hirtelenséggel meghalt Foltányi Zsuzsa biológus-vegyészmérnök, az Autonómia zöld programjából kinőtt Ökotárs Alapítvány első igazgatója, később stratégiai tanácsadója, a kuratórium és az adományi bizottság tagja.

Fenntarthatóság irányába fejlesztik a Hintalovon Alapítványt

2022. december 20.

Hírek

Frissen zárta le karácsonyi kampányát a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amely Magyarország legismertebb nonprofit szervezetei között van. Eközben új kihívásba is vágtak: kétéves, átfogó fejlesztési programra szerződtek a Scale Impact csapatával, akiknek küldetése a nonprofitok válságállóvá tétele nonprofit-vállalati-fejlesztői partnerségek segítségével.

Így óvhatnánk meg a sokkhatásoktól a nonprofit szervezeteket

2022. augusztus 4.

Hírek

Megdöbbentő hír jelent meg a hétvégén, amelynek témája az volt, miként lehetleníti el az állatvédők és a mozgáskorlátozottakat szállító nonprofit szervezetek munkáját az, hogy többé nem vásárolhatnak csökkentett, hatósági áron benzint járműveikbe. Milliós többletköltséggel számol például a Noé Állatotthon.