Putyin az önzöldítő álszent elnök

2017. augusztus 5.

Hírek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kihasználja a nyarat, horgászni ment a szibériai Bajkál-tóra, oda érkezve azonban megrökönyödve tapasztalta, hogy az UNESCO által is védett tó vize néhol sajnos nagyon szennyezett. 4 éve az ő rendeletével likvidálták a helyi tóvédő zöld szervezetet.

Külföldről támogatott szervezet a belföldi tiszta levegőért

2017. július 14.

Hírek

Mindig a jogszabályok alapján jár el a Levegő Munkacsoport, ezért most a törvényi előírásoknak megfelelően regisztrálta magát mint „külföldről támogatott szervezet”, mivel a 2017. évi külföldről származó bevételei már meghaladták a 7,2 millió forintot. Ugyanakkor a civileket megbélyegző törvényt alkotmányellenesnek és nemzetközi szerződésekkel ellentétesnek tartja, és bízik abban, hogy azt az Alkotmánybíróság hatályon kívül fogja… Tovább »

Útmutató az új civil törvényhez és a jogszabályok közötti gyakorlati eligazodáshoz

Kiadványok

Az első változat internetes közzététele és átdolgozása nyomán immár papíron, könyv formájában is megjelent az Ökotárs gondozásában az új „civil törvény” megismerését és alkalmazását segítő, gyakorlati kézikönyv. A teljes nevén az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény év eleji hatályba lépése ugyanis fontos változásokat… Tovább »

Nyilvántartásba veszik a civileket

2011. december 27.

Hírek

Azok a civil szervezetek, amelyek 2012. május 31-ig nem nyújtják be a bíróságra mérlegbeszámolójukat és tevékenységi jelentésüket, felszólítást kapnak. Ha ennek sem tesznek eleget, akkor az ügyészség törvényességi felügyeleti eljárás eredményeként kezdeményezi a bíróságnál a megszüntetést – mondta Latorcai Csaba, a KIM helyettes államtitkára.