60 új fajjal bővült a veszélyeztetett fajok köre

2022. november 26.

Hírek

Ma megerősítették a CITES panamavárosi természetvédelmi konferenciáján a hatvan cápafaj nemzetközi védelméről hozott előző heti, történelminek nevezett döntést, amely ezzel hatályba lépett.

Varsói klímapolitikai tárgyalások magyar szemmel

2013. december 3.

Hírek

Novemberben két hétig nemzetközi klímapolitikai tárgyalások zajlottak Varsóban. Kormányunk üdvözölte a varsói ENSZ klímacsúcs eredményeit. Faragó Tibor személyes helyszíni értékelése: a mostani ülésszak szinte semmilyen érdemi eredményt nem tudott felmutatni.

Magyarország üdvözli a varsói ENSZ klímacsúcs eredményeit

2013. november 26.

Hírek

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményében és a Kiotói Jegyzőkönyvben résztvevő országok 2013. november 11-22. között Varsóban megrendezett éves csúcstalálkozójának elsődleges célja az új globális éghajlatvédelmi megállapodással kapcsolatos szakpolitikai koncepciók megvitatása volt.

Kudarc helyett időhúzás a varsói klímacsúcson

2013. november 25.

Hírek

A teljes kudarcot, vagyis a tárgyalási folyamat zátonyra futását sikerült elkerülni, ám így is érdemi megállapodás nélkül ért véget a varsói nemzetközi klímakonferencia. A megállapodást – mint eddig mindig – a gazdag és a szegény országok kibékíthetetlen érdekellentéte akadályozta meg.

Civilek százai vonultak ki a varsói klímacsúcsról

2013. november 21.

Hírek

Egy nappal a varsói ENSZ klímacsúcs tervezett befejezése előtt nemzetközi éghajlati aktivisták százai – köztük a Föld Barátai és a Greenpeace – tiltakozásképpen kivonultak a tárgyalásokról.

Ma kezdődik Varsóban a klímakonferencia

2013. november 11.

Hírek

Ma nyit az éghajlatváltozási konferencia a lengyel fővárosban. A csaknem két héten át tartó tanácskozáson összesen kétszáz ország képviselői vesznek részt. A házigazda Marcin Korolec, Lengyelország környezetvédelmi minisztere. A konferenciától egyik állam sem vár áttörést.