Trump beárnyékolta a marrakesi klímacsúcsot

2016. november 21.

Hírek

Tegnap véget ért az ENSZ évi rendszeres klímacsúcsa Marokkóban. Eredetileg az lett volna a COP22 célja, hogy a tavaly Párizsban megkötött és november elején élete is lépett klímamegállapodás gyakorlati megvalósításáról tárgyaljon. De a hivatalos programot beárnyékolta Donald Trump választási győzelme.

Trump felmelegítheti a bolygót

2016. november 11.

Hírek

Az ENSZ már a választások előtt elismerte: nincs B-terve arra az esetre, ha Trump győz, és fenyegetését beváltva kilép a klímaváltozás elleni küzdelemből. Kína talán meggyőzheti az új elnököt, különben a megcélzott 2 fokos felmelegedésből könnyen 4 lehet.

Az éhezők diadala – az antizöld trampizmus

2016. november 10.

Hírek

Trump győzelmével egy újabb utolsó utáni esély tűnik elveszni az emberiség békés jövőjének megőrzésére. Ez a választás nem a klímaváltozásról szólt, hanem az éhező, bizonytalan tömegek lázadásáről az elit ellen. A klímaváltozás elleni harc hosszútávú és bonyolult ügy, azok szoktak foglalkozni vele, akiknek a havi rezsi kifizetése nem probléma.

Trump nem akadályozhatja meg a klímamegállapodás végrehajtását

2016. november 10.

Hírek

Donald Trump nem akadályozhatja meg a tavaly Párizsban tető alá hozott klímamegállapodás végrehajtását – mondta Ségolene Royal francia környezetvédelmi miniszter, az amerikai elnökké választott republikánus jelölt ez irányú korábbi nyilatkozataira utalva.

Több mint félmillió klímahalál 1996 óta

2016. november 8.

Hírek

Az elmúlt 19 évben több mint 528 ezer embert öltek meg és 2780 milliárd eurós (850 billió forintos) kárt okoztak világszerte az olyan szélsőséges időjárási jelenségek, mint a viharok, hőhullámok és áradások – áll a Germanwatch környezetvédelmi szervezet idei klímavédelmi indexében, amelyet ma mutatott be Bonnban és Marokkóban.

Mától Marrakeshben folytatódik a klímaalku

2016. november 7.

Hírek

Ma kezdődik a marokkói Marrakeshben az ENSZ 22. klímakonferenciája, amelyen a résztvevők a párizsi klímacsúcson tett vállalásaik részletszabályait dolgozzák ki. A pénzügyekről is tárgyalnak.

A légkörrel nem tudunk tárgyalásokat folytatni

2016. november 4.

Hírek

Óriási, világméretű mozgalom tette lehetővé ezt a sikert, amelyben haladó önkormányzatok, államfők, progresszívan gondolkodó vállalkozások és nagyvállalatok egyaránt kivették a részüket. A mozgalom kulcsszereplői azonban a hétköznapi emberek voltak, akik folyamatos nyomást gyakoroltak: hangot adtak az álláspontjuknak, és petíciókkal bombázták a kormányaikat, tiszta és biztonságos éghajlatot követelve.

Mától él a Párizsi Klímamegállapodás – a tét a Föld jövője

2016. november 4.

Hírek

Ma hatályba lépett a Párizsi Megállapodás, amely azt a célkitűzést erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen. A WWF egyértelmű szabályrendszert, ambiciózusabb éghajlatvédelmi célokat, és a különböző szereplők… Tovább »