Évek után most kiderült, hogy mit találtak a tudósok a vuhani piacon

2023. április 11.

Hírek

A koronavírus-járvány kitörése óta keresik a választ a kutatók arra a kérdésre, hogy honnan indulhatott ki a betegség. A szakemberek szerint a kiindulópont a vuhani piac lehetett, ám ahhoz, hogy a kérdésre valamivel pontosabb választ kapjunk, meg kellett vizsgálni azokat a mintákat, amiket onnan gyűjtöttek be.

A járvány óta rosszabbul alszunk – 57 %-unk felébred éjjel

2023. március 22.

Hírek

Alvatlanság kora – így jellemzik az alváskutatók a Covid-járvány utáni éveket. A magyarok többsége fáradtabban kel fel, napközben álmossággal küzd. A Covid-járvány rossz hatással volt az alvás minőségére – ez derült ki egy hazai kutatásból.

Brutál pénzkazán a Tesla két új gigagyára

2022. június 24.

Hírek

Dollármilliárdokat veszítenek a Tesla új német és amerikai gyárai az akkumulátorhiány és a szállítási problémák miatt, mondta el Elon Musk   egy interjúban. Az üzletember „gigantikus pénzégetőknek” nevezte a berlini és a Texas állambeli austini gyárakat. Azt mondta, rengeteg a költség, az output viszont szinte semmi.

Cselekvésünk korlátai

2022. március 12.

Hírek

Amikor február végén Oroszország megtámadta Ukrajnát, mintha megszűnt volna itthon a Covid járvány. Amikor két éve márciusban kitört a járvány, azonnal háttérbe szorult a klímaváltozásról szóló hangos közbeszéd. Persze a járvány is ment tovább, akár csak a globális felmelegedés. Mi mégis így működünk, egyszerre csak egy dologra tudunk fókuszálni, egy valamitől tudunk igazán rettegni, és… Tovább »

Hongkongban leölik a hörcsögöket

2022. január 20.

Hírek

Begyűjtik tulajdonosaiktól a hörcsögöket Hongkongban, és leölik az állatokat, miután egy állatkereskedésben 11 rágcsálónál mutatták ki a koronavírus jelentétét. Mintegy kétezer hörcsögöt ölhetnek le a hongkongi hatóságok a következő napokban, és ezekre az állatokra mostantól importtilalmat vetnek ki  – számolt be a Business Insider. A lap azt írta, a városvezetés felszólította a lakosságot, szolgáltassák be háziállatként… Tovább »