Sok pénzünkbe fog kerülni, ha kevesebb lesz a műanyagszemét

2020. november 17.

Hírek

Hosszas huzavona után végül döntött a magyar kormány, és törvényben szabályozta a műanyag zacskók gyártását és forgalmazását az országban. A szigorító lépést a környezetvédők ujjongva, a műanyagcsomagolás-gyártó szakma a fogát szívva fogadta. A döntéstől a kormány az országban termelt műanyaghulladék csökkenését várja – de mit várnak tőle a gyártók?

Búcsúzunk Dr. Debreczeny Istvántól

2020. május 31.

Hírek

Elment a hazai vállalati környezetvédelem egyik  meghatározó alakja, Dr. Debreczeny István, vagy inkább Debreczeny ÚR csupa nagybetűvel. A KÖVET Egyesület munkatársai megrendülve értesültek halálhíréről, hiszen alapítónk volt, majd a későbbiekben az Egyesület Elnökségének tagja.

Számháború a környezetvédelmi termékdíjról

2011. december 4.

Hírek

A VM szerint a környezetvédelmi termékdíj rendelet az adminisztrációcsökkentést is segíti. A törvény kimondott célja a 75 százalékos visszagyűjtés, sőt az energetikai célra nem alkalmas termékeknél a 100 százalék. A piaci szereplők a végrehajtási rendelet hiányában a törvény hatályba léptetésének elhalasztását kérték. Szerintük a bevétel nem fogja fedezni a kiadásokat.