Rossz kezekben veszélyes – a hattyúnyak csapda

2019. augusztus 9.

Hírek

Ez elmúlt időszakban több horrorisztikus eset hívta fel a figyelmet a hattyúnyak csapdák helytelen kihelyezésére. Ez a típus egy legális csapda, amely megfelelő használat mellett szelektívvé tehető – vadásztársaságokon kívül nemzeti parkok munkatársai is használják ezt a típust a ritka, földön fészkelő madarak fészekaljainak megóvása érdekében -, azonban rosszul, a felszínre kihelyezve emberi baleseteket, kutyákat,… Tovább »

Átköltöztetik a főváros környéki vaddisznókat

2018. január 14.

Hírek

A napokban újabb öt vaddisznót fogtak be a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei a főváros környéki erdőkben. A biztonságos és hatékony módszerrel csökkenthető a vaddisznók létszáma a lakott területekhez közeli erdőkben, ahonnan távolabbi erdőségekbe szállítják őket. A befogás kutatási célokat is szolgál, hiszen több állatot nyomkövetővel is elláttak. Sajnos azonban sok helyen megrongálják a befogókat, amely… Tovább »

Rabosították a dolmányos varjakat

2017. február 10.

Hírek

A Debreceni Egyetem kutatói szárnybilétával is megjelöltek dolmányos varjakat Debrecenben, így vizsgálják a totálisan városiasodott faj terjeszkedését, mozgásmintázatát.

Vizslát gyilkolt az ölőcsapda

2014. május 10.

Hírek

Rettenetes kínokat élt át halála előtt egy ölőcsapda fogságába esett vizsla. A szétroncsolt lábú kutyát egy nap múltán találták meg, de sérülései gyógyíthatatlanok voltak, így el kellett altatni. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indul.

Ragacs csapdákban végzi több millió rigó Spanyolországban

2011. november 5.

Hírek

Több millió vándormadár halálát jelzik előre környezetvédők Spanyolországban. A csaknem négymillió madár életét azért oltják ki az illegális vadászok, hogy feketepiacokon eladják apró testüket. Fegyver helyett ragasztóanyagot használnak.