Tudatos csatornahasználattal a környezetünkért

2022. március 22.

Hírek

A Víz Világnapja alkalmából a víziközmű-rendszerek környezettudatosabb használatára hívta fel a figyelmet a Fővárosi Csatornázási Művek.  Az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló nedves törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekord méretű és rekord gyorsasággal kialakuló zsírdugókat képeznek.

Dong-éri főcsatorna „átokcsatorna”, de minek

2019. május 7.

Hírek

Eredője Kiskunhalas határa, vége Szentesen a Tisza, 1954-ben avatták, a térképen akkor hajózhatónak jelölték, de nem volt olyan kicsi hajó, amely tudott volna közlekedni rajta, mert a csónakot mifelénk nem szokás hajónak nevezni.

A rezsicsökkentés áldozatai a közszolgáltatások

2017. október 12.

Hírek

A rezsicsökkentés korlátozta, sőt csökkentette a közszolgáltatók bevételét, miközben újabb anyagi terheket raktak rájuk. A szolgáltatók anyagi helyzete katasztrofális mértékben romlott, és ebben a helyzetben keveset költenek az infrastruktúra karbantartására, felújítására. Márpedig ingyen ebéd nincs, ahogy a közmondás is tartja.

Egymilliárdos csatornafejlesztés kezdődik Sóskúton

2012. szeptember 11.

Hírek

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás keretében száz százalékos lefedettségű szennyvízcsatorna-hálózat épül ki Sóskúton. A környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő, több évtizede tervezett beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjában (KEOP) elnyert európai uniós támogatás révén valósulhat meg a Pest megyei településen.

Csatornázásra pályázik a főváros

2012. május 23.

Hírek

Budapest önkormányzata Budaörssel együttműködésben 238 km csatormát építene, amelyre közel 20 000 lakást kötnének rá.