Megvan a nagy csendes-óceáni szemétsziget forrása

2021. március 5.

Hírek

A 1,6 millió négyzetkilométeres nagy csendes-óceáni szemétsziget egyelőre megoldandó probléma az emberiség számára – most legalább már azt tudjuk, hogy honnan jön a szemét nagy része, amit az óceáni áramlatok összeterelnek. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Tengerfenéki kerteket talált a kínai búvárrobot

2019. június 1.

Hírek

Színpompás koralloknak és szivacsoknak otthont adó “tengerfenéki kerteket” fedeztek fel kínai kutatók a Csendes-óceán délnyugati medencéjének peremén található Mariana-árokban. Itt található a Föld legmélyebb pontja, a Challenger-mélység, ahol a tenger mélysége 11 034 méter. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Radioaktív anyag szivárog a Csendes-óceánban

2019. május 30.

Hírek

1946 és 1958 között az Egyesült Államok 67 nukleáris fegyvertesztet hajtott végre a Marshall-szigeteknél, 1954-ben például az ország eddigi legerősebb fegyverét, egy hidrogénbombát robbantottak fel a Castle Bravo művelet során. A teszteket az atoll lagúnáiban, a szárazföldön és víz alatt végezték, a radioaktív anyagok az óceán északi részéig is eljutottak. Az 1970-es években Amerika összegyűjtötte… Tovább »

A szemét győzött – az úszó feladta

2018. november 27.

Hírek

A Csendes-óceán közepén lévő “szemétszigeten” akart átúszni, de le kellett állnia 2780 kilométer után. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Mennyit ér a tengerihal konzervek MSC logója?

2017. október 19.

Hírek

Ugyanarról a halászhajóról kerül a boltba a szabadon fogott és a hálóban vergődő hal. A tonhalak zöld halászata sokkal drágább, mint a mindent kaszáló hálók kivetése, és a halászok nem tudnak csak a fenntartható halászatból megélni. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

A műanyag miatt életképesek a japán cunami migránsok

2017. október 15.

Hírek

Több száz tengeri állatfaj sodródott át Japánból az Egyesült Államokba az elmúlt hat évben olyan műanyag hulladékok potyautasaiként, amelyeket a kelet-ázsiai országot sújtó 2011-es földrengés és szökőár mosott bele a nyílt vízbe – állapították meg a kutatók. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

27 magyarországnyi szemétszigetre leltek a Csendes-óceánon

2017. július 31.

Hírek

Óriási szemétszigetet fedeztek fel a Csendes-óceán déli részén., melynek létezése már korábban felmerült, de eddig vitatott volt. Most Charles Moore és csapata közvetlenül megerősítette a régióban folytatott hat hónapos expedíciójuk során. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Zsákállat invázió Amerika nyugati partjainál

2017. június 27.

Hírek

Az Egyesült Államok nyugati partjánál jelentkező inváziót a Nemzeti Éghajlati Adatközpont (NOAA), az Oregon Állami Egyetem és az Oregoni Egyetem szakértői vizsgálták meg. Az okokat csak tippelik. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Egyre nagyobb a csendes-óceáni szemétsziget

2016. október 6.

Hírek

Az eddig véltnél jóval nagyobb kiterjedésű a csendes-óceáni szemétsziget – derült ki egy új vizsgálatból, amely szerint a vízfelszínen úszó, nagy méretű hulladékok “ketyegő bombát” jelentenek, mivel megfelelő intézkedések hiányában néhány évtizeden belül olyan apró műanyagszemcsékre bomlanak le, amelyek aztán bekerülhet a táplálékláncba. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post… Tovább »