Vajon mennyi értelmetlen pénzt és energiát költünk még Orbán Lopakodó Olimpia Programjára?

2020. december 12.

Hírek

A Duna-hidak közül a Galvani változatnak rengeteg előnye van. Budán nem a Bartók Béla út felé viszi a forgalmat, ahogy a Szabadság híd meg a Petőfi híd, hanem kissé délebbre, ahol a rácsos útszerkezeten át jobban csatlakoztatható a városból kivezető irányhoz. Örüljünk-e annak, hogy 3 évtized múltán Orbán olimpiai lázálma kapcsán előkerült a Galvani híd,… Tovább »

A megalomán sportberuházások újabb zöld áldozata

2019. február 6.

Hírek

A Dunai Evezős Központ miatt 10 hektár erdőt likvidálnak Csepel környékén. Az Orbán-kormány nem nyugszik bele az olimpia elbukásába, rengeteg ötkarikásnak szánt sportberuházás ennek ellenére megépül – bármi áron. Miközben a kormányközeli beruházók nagyot kaszálnak, komoly környezetpusztítással jár a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program. Ez a beruházás Natura 2000-es védettség alatt álló területet is érint.

A rezsicsökkentés ivó és szennyvíz fronton is pofon Budapestnek

2018. október 19.

Hírek

80 milliárd forintnyi, Budapest 2018-as bevételeinek harmadát kitevő uniós forrást bukhat a főváros. Nem lesz pénz az ivóvízhálózat karbantartására, és a csepeli szennyvíztisztító iszapját eltüntető égetőműre. Az Unió szerint ugyanis az alapműködést a szolgáltatónak kell kigazdálkodni, a szennyvíziszap égetése pedig nem fér össze az EU körforgásos gazdaságról szóló stratégiájával. Csakhogy Tarlóséknak nincs más ötlete, hogy… Tovább »

Új Duna híd épül a semmibe

2017. december 18.

Hírek

Új Duna lesz a neve a Galvani utca–Illatos út-vonalában megépülő hídnak, melyet a bebukott 2024-es olimpiai játékokra tervezett fejlesztések keretében építenek meg.

A Greenpeace is kiszagolta a csepeli bűzt

2017. július 1.

Hírek

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Csepeli Weiss Manfréd Telephelyének környékén szennyezést mért a Greenpeace Magyarország. A csatornában folyó szennyvízből vett vízmintákban a határértéket meghaladó, igen magas koncentrációban találtak szerves szennyezőket. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddig nem érezte a bűzt?

Színésznő is tagja az új budapesti híd tervpályázatának

2017. június 30.

Hírek

Ha megépítenék a korábban Galvani-hídként emlegetett átkelőt, a számítások szerint napi 42.000 járművel csökkenne a belvárosi hidak terhelése. Egyelőre nem tudni, mikorra lehet mindebből valóság. A tervzsűri összetétel külön figyelmet érdemel.

Tarlós a hulladéktörvény módosítását szeretné

2016. február 5.

Hírek

Számos, a fővárosi és az agglomerációban élő lakosságot érzékenyen érintő kérdésről beszélt a mai Budapestinfón Tarlós István. A budapesti főpolgármester szerint is betett a hulladékgazdálkodásnak a rezsicsökkentés. Nápoly korábbi sorsára juthat Budapest a szemétszállítás átalakításával

Metró helyett szennyvíz a Budafok és Csepel közötti alagútban

2014. november 2.

Hírek

Metróépítéseknél is használt csúcstechnológiával épül szennyvízvezeték a Duna alatt, amelynek köszönhetően jelentősen tisztább lesz a folyó vize. A fővárosban már csak Budafok-Tétény szennyvize ömlik kezeletlenül a Dunába, de rövidesen teljessé válik a dél-budai főművi rendszer, így a XXII. kerület szennyvize a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre jut majd.

Csepel Napja: tanösvény avató

2013. július 18.

Helyszín: Csepel Akácfa utca

Sajtótájékoztatók

Felhívjuk szíves figyelmüket a 2013. július 18-án 13.00 órától kezdődő parkerdő átadásra. A fejlesztést a Pilisi Parkerdő Zrt. az önkormányzat teljeskörű anyagi támogatásával tudta végrehajtani.