Július 14. a Csimpánzok Világnapja

2023. július 14.

Hírek

2018 óta július 14. a Csimpánzok Világnapja. Ez az a nap, amikor Dr. Jane Goodall 1960-ban először lépett a Tanganyika-tó partjára a tanzániai Gombe Nemzeti Parkban, hogy tanulmányozza ezeket a titokzatos és csodálatos lényeket, örökre megváltoztatva kapcsolatunkat az állatvilággal és a természettel.

Július 14-én ünnepeljük a Csimpánzok világnapját

2022. július 12.

Hírek

2018 óta július 14. a Csimpánzok Világnapja. Ez az a nap amikor Dr. Jane Goodall Tanzániában 1960-ban megkezdte a vadon élő csimpánzok kutatását. Ez az a nap, ami oda vezetett, hogy újra kellett definiálni az ember fogalmát. Egészen eddig a tudósok azt hitték, hogy csak az ember képes eszközöket készíteni, eszközöket használni.

Csimpánzok világnapja

2022. július 14.

Helyszín: Győr Xantus János Állatkert

Sajtótájékoztatók

A Jane Goodall Intézet, és a győri Xantus János Állatkert idén közösen ünnepli a Csimpánzok világnapját. Ezen a napon 1960. július 14-én kezdte meg Dr.Jane Goodall Tanzániában, a Gombe Nemzeti Parkban a vadon élő csimpánzok kutatását.

Csimpánzok világnapja

2021. július 14.

Hírek

Dr. Jane Goodall 1960. július 14-én lépett be először a Tanzániában található Gombe Nemzeti Parkba a vadon élő csimpánzok tanulmányozása céljából. Július 14-én ezért is ünnepeljük az emberiség legközelebbi élő rokonait, továbbá azért, hogy tudatosítsuk egy világméretű fellépés életbevágó szükségességét annak érdekében, hogy biztosíthassuk a csimpánzok további jólétét, védelmét és megóvásukat.

Ma először csimpánzok világnapja

2018. július 14.

Hírek

Számos állat- és környezetvédelemmel foglalkozó szervezet, valamint a Jane Goodall Intézetek július 14-én ünneplik meg első alkalommal Csimpánzok Világnapját.