Megfelezné az élelmiszerpazarlást a német kormány

2019. február 22.

Hírek

Az élelmiszer-hulladék 50 százalékos csökkentését célzó stratégiát fogadott el február 20-i ülésén a német kormány, az évente 11 millió tonnás mennyiséget 2030-ig kellene megfelezni. Az élelmiszer-pazarlás elleni nemzeti stratégia szerint a politika, a gazdaság, a tudomány és a civil társadalom összefogásával lehet csökkenteni a hulladék mennyiségét.

Maximum néhány napot töltenek csomagolópapírban a karácsonyi ajándékok

2018. december 23.

Hírek

A karácsonyi ajándékok becsomagolásának komoly hagyományai Magyarországon is, a szezonális ünnepi vásárokban például az egyik legnépszerűbb árucikk a csomagolópapír. Az ünnepi csomagolás tradíciója azonban nem fenntartható – ezt a fejenként évi 95 kg papírhulladék is bizonyítja. Minden ötödik internetező szemétbe csomagolja az ajándékokat.

Csokit ennél? Vegyél csomagolást!

2018. december 17.

Hírek

A Rocher-Raffaello golyóknak csak 58 százaléka ehető, mert majdnem a felét a csomagolás teszi ki. A Which? brit fogyasztóvédelmi szervezet felmérte, hogy a szigetországban kapható legnépszerűbb, karácsonyi ajándéknak is gyakran vásárolt édességek csomagolása mennyire környezetbarát.

Piszok drága lesz jövőre a papír

2018. november 30.

Hírek

Soha nem került olyan sokba a papír, mint amennyibe 2019-ben fog. Az iparág árai korábban hol le-, hol meg felmentek, most egyértelmű az irány.

Irány a csomagolási forradalom

2018. október 5.

Hírek

Egyre több vállalat dolgoz ki konkrét lépéseket, stratégiát arra, hogy hogyan csomagolhatja környezettudatosan vagy újrahasznosítható módon a termékeit. A Chikansplanet összegyújtött néhány olyan vállalatot, amelyek komoly sikereket értek el ezen a téren, de szó lesz arról is, hogy befolyásolja-e a vásárlási szokásainkat a környezetbarát csomagolások megjelenése.

Melyik chipses zacskó lufi?

2018. július 15.

Hírek

Mennyi gázt veszel chips áron? Úgy is mondhatnánk, hogy melyik márka vágja át a fogyasztóit a legjobban. Mire jó a nitrogén?

Szelektív szenteste – Környezetünket is ajándékozzuk meg karácsonykor!

2017. december 15.

Hírek

Közeleg a karácsony, sorok állnak a boltokban, rohamtempóban tűnnek el a polcokról a mutatós csomagolópapírok, szalagok, masnik és díszdobozok. Sajnos sokan el sem tudják képzelni ezek nélkül az ünnepeket – mi másban várnának ránk az ajándékok a fa alatt, mint csillag-, fenyőfa- vagy cukorbotmintás, élére hajtogatott papírcsomagolásban? De megér ez fejenként több mint 9 kg… Tovább »

A fiatalabbaknak bejön a fenntartható csomagolás

2015. február 6.

Hírek

Az ezredfordulós nemzedék elvárása átformálja a csomagolóanyagok piacát. Az 1980 – 2000 között születettek felének fontos a fenntartható csomagolás, amiért a prémium árat is kifizetik. Ez újabb lehetőségeket kínál a kereskedők és márkatulajdonosok számára – áll a Stora Enso globális csomagolásipari cég jelentésében.

Környezetbarát csomagolással spórolhatnak a vállalkozások

2014. november 9.

Hírek

Tovább növekednek a vállalkozások környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos terhei 2015-ben az adózási szabályok tervezett változtatása következtében. Azonban az érintett cégek akár versenyelőnyt is kovácsolhatnak abból, ha képesek eredményesen összehangolni üzleti működésüket a termékdíjas szabályozás sajátosságaival. Így a nagy csomagolószer-felhasználó vállalatoknak sok esetben érdemes a papír csomagolóanyagok használatára áttérni.