Újra aktívak a japán bálnagyilkosok

2019. július 1.

Hírek

Harminc év után ismét kereskedelmi célú vadászatra indultak a japán bálnavadászok. Japán 1988-ban váltott az úgynevezett tudományos célú bálnavadászatra, decemberben azonban bejelentette, hogy kilép a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot. Az erről szóló határozat tegnap lépett életbe.

Japán újra legalizálná a bálnavadászatot

2018. szeptember 8.

Hírek

Japán azt szeretné, hogy újra lehessen kereskedelmi céllal vadászni a bálnákra. A kezdeményezést a Nemzetközi Bálna Bizottság (IWC) a jövő héten tárgyalja Rióban.

A tiltakozások ellenére 177 bálnát gyilkoltak le a japánok

2018. augusztus 23.

Hírek

A 3 hajóból álló flotta legénysége legutóbbi, 98 napos vadászata során 43 csukabálnát és 134 tőkebálnát ölt le a Csendes-óceán északnyugati részén. A hivatalos indoklás szerint kutatási célú vadászatot végeztek.

A norvégok a legnagyobb bálnagyilkosok

2016. június 13.

Hírek

Állatvédő szervezetek szerint több bálnát ölnek meg évente Norvégiában, mint Japán és Izland vizein együttvéve. A Pro Wildlife, az OceanCare és az Animal Welfare Institute ma közzétett, Frozen in Time című jelentése szerint a norvég állam egy kihalófélben lévő iparágat tart életben.

Egymillió dollár tiltott bálnavadászatért

2015. november 19.

Hírek

Egymillió ausztrál dolláros (208 millió forintos) bírság megfizetésére kötelezte az ausztrál bíróság azt a japán bálnavadász-vállalkozást, amely védett területen ölt meg bálnákat.