Ukrajna terményeitől kell rettegni? Inkább a töröktől. Jakab István harcba hívja a zöldeket

2023. december 6.

Hírek

Nem most veszítette el nálam Jakab István (Magosz) a szakmai hitelét, az nálam sohasem létezett. Találkoztam és beszéltem vele a 2005-ös gazdatüntetés után egy évvel az Országgyűlés Irodaházában, míg Ángyán Józsefre vártam. Valamiféle hős parasztvezéri szerepben rekedt akkorra és mesélt. Ha nem sikerül a gazdákat képviselnie, akkor hazamegy és folytatja a gazdálkodást – mondta már… Tovább »

XIII. Ökotoxikológiai Konferencia – fókuszban a glyphosate

2023. november 25.

Hírek

A Magyar Ökotoxikológiai Társaság (MÖTT) 13 éve, november utolsó péntekén, évente tartja meg tudományos konferenciáját az MTA Magyar Tudomány Ünnepe rendezvényei keretében. Az eddigi évek gyakorlata szerint az idei rendezvény anyagai is megtalálhatóak írásos formában a MÖTT honlapján, és az Ökotoxikológia szaklap 3-4 számában, ahol elolvashatók az előadott vagy elektronikus poszteren tartott prezentációk.

Gumidodó-díj – a Biológiai Sokféleség Központjának elismerése a Monsanto mérgének

2023. november 18.

Hírek

A Rubber Dodo Award (RDA) nevű díjat a Center for Biological Diversity (CBD) előzetes szavazás után osztja ki, és nem igazán a díjazott pozitív tulajdonságait ajánlja a figyelmünkbe. Ellenkezőleg, a citromdíjak egyik altípusa. A 2015-ös díjat a Monsanto kapta a glyphosate hatóanyagú termékeiért. 2023 november 16-án a European Comission újabb 10 évre hosszabbította meg a… Tovább »

Ökotoxikológia 2023/2. szám

Kiadványok

Mi történik, ha veszélyesanyag-terjesztés céges ügynökhálózat kezébe kerül? A Painkiller 2023-as amerikai filmsorozat. A félszintetikus opiát (oxycodone – OxyContin) engedélyezésének és kereskedelmének történetét mutatja be – amit orvoslátogató ügynökhálózat tupírozott. Aztán végül ez a fájdalomcsillapító az amerikai drogbiznisz részévé vált. Számtalan túladagolásos haláleset és perek miatt a gyártó Purdue Pharma (Sackler-család) 2019-ben végül csődöt jelentett.… Tovább »

Növényorvoslás – élelmezés- és élelmiszerbiztonság

2023. november 16.

Hírek

A Nébih elődjénél vetette fel az irodisták egy csoportja, hogy növényvédő szakmérnök elnevezés erre a szakmára snassz. Azt, hogy miért is ne lehetnének ők növényorvosok (élből kapnák így a doktori címet), hasonló társadalmi megbecsültséggel, mint a humán- és állatorvosok. Nos, talán azért, mert a növényorvosok nem gyógyítanak. Irtanak, pl. gyomokat (gyomirtók, herbicidek) és rovarokat (rovarirtók,… Tovább »

Még egyenlőbék: Corvinus mutyi. Nem lenne jó, ha a férjemnek … be kellene avatkozni!

2023. november 5.

Hírek

Fontos elvtársak mindig is voltak és azoknak ilyenkor fontos az ügyintéző felesége és a feledékeny csemetéje is, aki viszont élni kíván a teljesítménnyel (azt elfelejtette) meg nem szerzett jogával, mert hiszen ő a következő generációs VIP, akinek ez alapból jár, mert apuka valamiért (itt sok MOL-részvényt vett) megérdemelte, s vele hetedíziglen minden leszármazottja. Az egész… Tovább »

A fenntartható kamu – Körkörösné, aranyvirág,/ Ide a legjobbik borát…

2023. október 25.

Hírek

Itt a smonca, hol a smonca. Politikusok mutatják be. Ma még nem tiltott játék. Most itt hesszelünk azért neki. Mesügék nem vagyunk. Reméljük mindezt a robotok nem szúrják ki és nem kapunk felszólítást, mint minap, hogy törlik az FB-lapot, mert a közösségi elveket sértettünk.

Azonnal fejezze be Áder János a környezetpusztító akkumulátorgyárak zöldre festését!

2023. október 12.

Hírek

Áder reális zöldségei – Gyógyír az akkumulátoripari szennyvízre. Vajon miként lesz MTI hír, hogy Áder János korábbi köztársasági elnök debreceni középiskolásoknak tart előadást? Szakembereknek merne? Micsoda kamu környezetvédő a mi nyugállományú horgászunk, a víz olthatatlan szerelmese. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja Ádert, hogy fejezze be a környezetszennyező akkumulátorgyárak zöldre festését, mindezt ráadásul közpénzből,… Tovább »

Alsózsolcai zsolozsma – Szijjártó pedig bemagolta a leckét a modernségről

2023. október 7.

Hírek

Korántsem ezzel kellene foglalkoznom. Reménytelen a természet- és környezetvédelem nélküli kormánypártot és a cuccot a szőnyeg alá söprő (k)Áder bácsit meggyőzni. Akkumulátorügy nincs és szerintük nem is volt. Tudományos szakirodalom mostantól betiltatik! Net leo’. A prospektusokat felolvasó kukófejű félálmában – két repülőút között – a legmodernebb (albán?) technológiáról picsog.