Orbánék kedvenc klímaszkeptikusának tévképzetei

2022. július 25.

Hírek

Eltúlozzuk a klímaváltozás veszélyeit, a párizsi egyezmény több kárt okoz, mint amennyi haszna van, a klímaaktivisták fő jelképei tévedéseken alapulnak – állítja Bjørn Lomborg, a „szkeptikus környezetvédő”. Hőhullám? A hideg az igazi veszély! – Bjørn Lomborg, a kormány által futtatott „szkeptikus környezetvédő” tanai.

David Attenborough 96 pillanata

2022. május 8.

Hírek

A ma 96 éves Sir David Attenborough az 1950-es években kezdett el természetfilmeket forgatni, melyek az egész világon népszerűvé tették. Az elmúlt négy évben főként a klímaváltozás hatásaival foglalkozott műsoraiban.

A Föld bajnoka lett Sir David Attenborough

2022. április 22.

Hírek

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja a Föld Bajnoka címmel tüntette ki Sir David Attenborough világhírű természettudóst. A díjat azzal érdemelte ki a 95 éves Attenborough, hogy évtizedek óta történeteket mesél a természetes világról és a klímaváltozásról, ezzel formálva az emberek szemléletét és hozzáállását a környezetvédelem területén.

David Attenborough bemutatja az aszteroida becsapódása után megmaradt dinoszauruszlábat

2022. április 8.

Hírek

David Attenborough egy BBC-dokumentumfilmben mutatja be az első dinoszaurusz fosszíliát, amely kutatók szerint a nagy kihalást okozó aszteroida becsapódásához kapcsolható. A kitűnő állapotban megmaradt, megkövesedett dinoszauruszlábat, amelyen bőr is látható, 2019-ben az Egyesült Államok Észak-Dakota államában fedezték fel a Tanis fosszilis lelőhelyen.

Ez nem “falra hányt” természetvédelemi graffiti

2021. december 16.

Hírek

David Attenborough és Jane Goodall tekint le ránk egy plymouthi ház faláról. „Valami pozitívat és inspirálót” szerettünk volna a környéken- mondta a háztulajdonos Tom és Jennifer Pointon.