Óriási veszélyben Európa talajai

2017. november 10.

Hírek

Michael Gove, brit környezetvédelmi miniszter szerint az Egyesült Királyság talajainak termőképessége 30-40 éven belül teljesen kimerülhet. Korábban még 100 évet adtak a növénytermesztőknek.

Növekvő tömeges pusztulások

2015. január 14.

Hírek

727 tanulmány adatait elemezve kiderült, hogy az utóbbi 75 évben többször jelentkeztek gyors, katasztrofális tömeges pusztulások az állatoknál. Különösen érintettek a madarak, halak és tengeri gerincesek.

Annyi a püspökfürdői hévízi tündérrózsáknak

2014. június 16.

Hírek

A hivatali packázások és a nemtörődömség, továbbá az emberi kapzsiság mostanra vezetett el odáig, hogy elpusztult az egyik legértékesebb természetvédelmi terület, a Nagyvárad melletti püspökfürdői termálvizes rezervátum. Idén már egy szál hévízi tündérrózsa sem díszíti a tizedére összezsugorodott tavacskát.

Irtsd a pockot ahol éred, ezzel is a hazát véded

2014. június 15.

Hírek

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb mezei pocok felszaporodása tapasztalható több megyében is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy érdemes folyamatosan figyelemmel kísérniük a növényállományok fejlődését és a károsítók jelenlétét is.

A pockok jobban teljesítenek – szabad a mérgezés

2014. június 7.

Hírek

Jelentősen túlszaporodott az idén a mezei pocok, elsősorban az ország déli és középső részein. A Gabonatermesztők Országos Szövetsége első becslése szerint az őszi kalászosoknál 500 ezer tonna terméskiesést okozhat a rágcsáló.

30 milliárd kabócára számítanak

2013. május 18.

Hírek

Megindult a 17 évi életciklusú kabócák félelmetes inváziója az USA keleti partvidékén: a kék-vörös színű, éktelen lármára képes rovarokból 30 milliárdra számítanak a tudósok Connecticuttól Virginiáig.