Veszélyben a bálna- és delfinfajok több mint fele

2020. október 11.

Hírek

Több mint 350 tudós és természetvédő írta azt a felhívást, amely szerint a bálna és delfinfajok több mint fele veszélyben van, két faj pedig a kihalás szélén áll. A szakértők az állatok kihalása elleni globális fellépés fontosságára hívják fel a figyelmet nyilatkozatukkal. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB… Tovább »

Évi százezer delfint és bálnát mészárolnak le

2018. július 31.

Hírek

Az Animal Welfare Institute, a Whale and Dolphin Conservation és a Pro Wildlife állatvédő szervezetek közös jelentésükhöz több mint 300 tudományos tanulmányt, valamint szemtanúk és újságok beszámolóit értékelték ki. Az eddig véltnél jóval több, világszerte százezer delfint és kisebb bálnát ölnek meg évente állatvédők becslése szerint. Facebook Notice for EU! You need to login to… Tovább »

Visszatértek a közönséges delfinek a horvát Adriára

2018. július 30.

Hírek

A horvát Kékvilág Tengerkutatási Intézet munkatársai a közép-dalmáciai Kornati-szigetektől nem messze egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban, az emlősök már évtizedekkel ezelőtt eltűntek az Adriai-tengerből – közölte a Jutarnji List című napilap. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Veszélyben a sármos delfin-férfiak

2018. július 26.

Hírek

Tízévente megfeleződik az amazonasi delfinek száma, ahogy arról brazil kutatók beszámoltak. Az egyre intenzívebb vadászatuk néhány éven belül a kihalás szélére sodorhatja az Amazonas-medencében őshonos édesvízi delfinfajokat, melyek ősidők óta a perui vadon misztikus lényei. Lehoczky Annamária helyszíni tudósítása a greenfonak. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Nem kellett az orosz kaja az ukrán delfineknek – belepusztultak

2018. május 15.

Hírek

Elpusztultak az orosz kézre került utolsó ukrán harci delfinek is. A kiképzett emlősök állítólag az oroszoktól nem fogadtak el ételt és végül éhen pusztultak. Katonai célokra 1973 óta képeztek ki delfineket Szevasztopolban, a programot azonban komoly titoktartás övezte. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Végveszélyben a kúposfejű delfinek

2016. november 6.

Hírek

Kambodzsában valamivel jobb a helyzet, ott betiltották az eresztőhálós halászatot, de a Mekong laoszi szakaszán már csak 3 példány él, ezért kizárt, hogy újra el tudnának szaporodni a Természetvédelmi Világszövetség által súlyosan veszélyeztetett fajok közé sorolt állatok. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Méreg miatt vetődtek partra a delfinek

2016. február 13.

Hírek

Nagy mennyiségű mérgező anyagot, higanyt és kadmiumot találtak a Skóciában partra vetődött és elpusztult delfinek szervezetében brit kutatók. A hosszúszárnyú gömbfejű delfinek Anstruther és Pittenweem között 2012. szeptember 2-án vetődtek partra Skóciában. A 31 emlősből csak 10 tudott visszatérni a vízbe, 21 elpusztult. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post… Tovább »

Több tucat delfin pusztult el egy dél-indiai tengerparton

2016. január 13.

Hírek

A hatóságok szerint mintegy 50 rövidszárnyú gömbölyűfejű delfinből álló csapat kezdett el partra sodródni hétfő délután, egy 15 kilométeres partszakaszon az indiai Tirucsendur közelében. A helyi média viszont 100-ra tette a partra vetődött állatok számát. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Delfin a jegesmedve étlapján

2015. június 14.

Hírek

Először láttak jegesmedvét delfint enni az Északi-sarkvidéken norvég kutatók, akik a globális felmelegedés számlájára írják a ragadozó étrendjének megváltozását. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Merre tovább delfinhalászat?

2015. május 24.

Hírek

Már nem csak vadásznák, tenyésztenék is a delfineket. A világ akváriumai és állatkertjei már nem veszik meg a japánok által élve elfogott tengeri emlősöket, ezért gondolkodnak a tenyésztés beindításáról. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!