Újabb mészárlás a horror-öbölben

2019. február 22.

Hírek

A világ a 2009-es dokumentumfilm, “Az öböl” bemutatásakor ismerhette meg Japán tengerparti faluját, Taiji-t. A település értelmetlen delfinmészárlásáról vált hírhedtté.

Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél

2018. augusztus 17.

Hírek

Megrázó fotósorozatot készített egy 22 éves cambridge-i diák, Alastair Ward a feröeri Sandavágu öbölben zajló hagyományos és értelmetlen bálnavadászatról.

Évi százezer delfint és bálnát mészárolnak le

2018. július 31.

Hírek

Az Animal Welfare Institute, a Whale and Dolphin Conservation és a Pro Wildlife állatvédő szervezetek közös jelentésükhöz több mint 300 tudományos tanulmányt, valamint szemtanúk és újságok beszámolóit értékelték ki. Az eddig véltnél jóval több, világszerte százezer delfint és kisebb bálnát ölnek meg évente állatvédők becslése szerint.

Mészárlás dán módra – az értelmetlen hagyomány

2017. augusztus 19.

Hírek

A dán fennhatóság alá tartozó Feröer-szigetek vize nyaranta vérbe borul. A szigetlakók minden igyekezetükkel meg akarják őrizni az évszázadok óta tartó cetmészárlás véres gyakorlatát, ami mészárszékké változtatja a szigetvilág öbleit, az önkéntesek erőfeszítése ellenére, hogy megakadályozzák azt.

A Homo sapiens szégyene ez az értelmetlen mészárlás is

2015. november 6.

Hírek

A Feröer-szigeteken zajló barbár delfinmészárlás – melyet a helyiek grind-nek, grindadráp-nak neveznek – évek óta Európa szégyeneként szerepel a köztudatban. A hús és a gyilkos ösztön mérgező.

Merre tovább delfinhalászat?

2015. május 24.

Hírek

Már nem csak vadásznák, tenyésztenék is a delfineket. A világ akváriumai és állatkertjei már nem veszik meg a japánok által élve elfogott tengeri emlősöket, ezért gondolkodnak a tenyésztés beindításáról.

Flipper-rel kezdődött, veled véget érhet

2014. augusztus 27.

Hírek

A delfinekről szóló hatvanas évekbeli TV-sorozat delfinidomárja, Ric O’Barry videóban hívja fel a figyelmet a delfinek fogságban tartása körüli problémákra. Szombaton demonstráció a Japán Nagykövetség előtt.