Tiszta levegőt akarsz? Fizess!

2019. november 18.

Hírek

Új-Delhiben katasztrofális a légszennyezettség, a WHO határértékeit akár tízszeresen is meghaladó értékek csak a fővárosban 46 millió ember egészségét veszélyeztetik. Indiában már valósággá vált, hogy a levegőért is fizetni kell.

Brutális szmog Delhiben

2017. november 18.

Hírek

November eleje óta minden eddigit meghaladó légszennyezettséggel küzd India fővárosa. Napi ötven szál cigi, már mérni sem lehetett a szmogot Delhiben.

Kitiltják Delhiből a műanyag evőeszközöket

2017. január 31.

Hírek

India fővárosában nem használhatnak eldobható poharakat és nejlonzacskókat. Az intézkedéssel a város által termelt hulladék mennyiségét próbálják visszaszorítani.

Delhi a Föld legszennyezettebb városa

2016. augusztus 3.

Hírek

Az Egészségügyi Világszervezet egyik tanulmánya szerint Delhi és agglomerációja (vonzáskörzetébe beletartozik a főváros, Újdelhi) jelenleg a világ legszennyezettebb régiója, a talajtól elkezdve egészen a levegőig szinte minden szennyezettségi értéket illetően “vezet”.

Yamuna: az ellopott folyó

2013. augusztus 17.

Hírek

A Krisna-hívők szerte a világon szeretnék felhívni a figyelmet az indiai Yamuna folyó szennyezettségére és az ebből fakadó súlyos közegészségügyi és gazdasági problémákra, amelyek nem csak az ott élőket, hanem az egész világból érkező zarándokokat is érintik.